Actualitate

Experţii semnalizează carenţe în administrarea întreprinderilor de stat

Astfel de concluzie se conţine în Nota de poziţie privind transparenţa şi dezvăluirea informaţiei aferente activităţii economice a întreprinderilor de stat şi societăţilor comerciale cu capital de stat din Republica Moldova, publicată de Centrul analitic independent Expert-Grup, transmite IPN.

Autorul notei de poziţie, Vadim Gumene, director de programe la Expert-Grup, menţionează că, în pofida eforturilor Guvernului de privatizare a proprietăţii publice, aceasta continuă să deţină o pondere importantă în mai multe sfere ale economiei naţionale. Astfel că gestionarea, controlul şi raportarea entităţilor economice cu capital de stat sunt foarte importante, inclusiv din perspectiva unor practici durabile de guvernanţă corporativă.

Vadim Gumene concluzionează că transparenţa şi dezvăluirea informaţiei aferente activităţii economice a acestor entităţi sunt vitale pentru administrarea eficientă a proprietăţii publice, în corespundere cu cele mai bune practici de guvernanţă corporativă. De altfel, un sistem eficient de transmitere şi propagare a informaţiei într-un mod rapid şi fiabil către publicul larg poate contribui nu doar la asigurarea integrităţii şi eficienţei proprietăţii publice, ci şi poate servi drept mijloc de creştere a credibilităţii faţă de autorităţi şi acţiunile acestora per ansamblu. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *