Actualitate

(EXPLOZIA DE LA PIAȚA CENTRALĂ) Inspectorii nu au observat buteliile de gaz din local, se arată într-un raport preliminar

Potrivit raportului preliminar al anchetei de serviciu, timp de nouă luni acest local a funcţionat fără autorizaţie, iar reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale nu au verificat localul din anul 2013 pentru că nu au avut dreptul să facă acest lucru. Rezultatele raportului preliminar au fost prezentate de şeful Direcţiei Sănătate a municipiului Chişinău, Mihai Moldovanu, la şedinţa de la Primărie.

Potrivit lui Mihai Moldovanu, aragazul funcţiona conectat la buteliile de gaz din anul 2013. „Am vorbit cu angajaţii localului care au spus că aragazul nu
a fost schimbat niciodată, iar mirosul de gaz era permanent. Despre aceasta ştiau şi patronii acestui local”, a menţionat şeful Direcţiei.

Primarul Dorin Chirtoacă a declarat că a presupus de la început datele care se conţin în raport şi că dacă acestea se vor confirma atunci cel puţin persoanele care au fost la faţa locului vor răspunde direct pentru faptul că au închis ochii la existenţa unui aragaz de dimensiuni mari şi a buteliilor de gaz.

„Acestea nu puteau să nu fie observate. Mai departe se pune întrebarea în ce măsură superiorii acelor funcţionari, care au fost la faţa locului, pot fi pedepsiţi pentru faptul că nu au ştiut şi au fost induşi în eroare”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Primarul a menţionat că nu exclude că persoanele responsabile care au fost în local şi nu au semnalat existenţa aragazelor vor fi trase la răspundere penală. De asemenea, edilul capitalei a solicitat să fie identificată persoana care este responsabilă de verificarea proiectului tehnologic al localului. 

Explozia din local, care s-a produs pe 9 ianuarie din cauza unei butelii de gaz utilizată necurespunzător, a provocat decesul a patru persoane: trei femei care au fost transportate după tragedie la Bucureşti şi un bărbat care a decedat la Spitatul de Urgenţă. În total, circa 20 de persoane au avut de suferit, 13 dintre care au fost internate în stare gravă şi critică.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *