Actualitate

Explozia din centrul Capitalei: Cronica evenimentelor

Incidentul s-a produs în jurul orei 13:20, iar toată lumea din zonă a fost evacuată. Potrivit informaţiilor preliminare, cauza deflagraţiei este o butelie de gaz.

Ora 13:20. Serviciul 901 este alertat în legătură cu un incendiu care s-a produs în centrul Capitalei.

În scurt timp, la fața locului au fost îndreptate patru autospeciale şi 30 de pompieri.

Deflagraţia s-a produs la etajul doi al unui local. În urma exploziei a izbucnit un incendiu de proporţii. În interior se aflau zeci de oameni care au ajuns la spital cu arsuri. Focul a fost stins în 15 minute, după ce a distrus 55 de metri pătrați din bucătăria și cantina localului.

Nouă ambulanţe au venit la faţa locului pentru a-i salva pe cei răniţi în urma exploziei.

"Ar fi suferit arsuri de gradul doi, trei şi patru. – Câţi oameni au fost transportaţi în prezenţa dvs? – Doi. Erau tineri", a spus medicul Mihail Samoil.

Vânzătorii din piaţă au suferit un adevărat şoc după cele întâmplate.

"- O bubuitură foarte mare. – V-aţi speriat? – Foarte tare. Aici o flacără mare puternică a fost. Lumea ieşea cu foc în cap de acolo".

"Am auzit o bubuitură mare şi străgau toţi. Lumea alerga. Foarte straşnic".

"Care mâncau înăuntru. O persoană era angajată, doi mâncau, restul nu ştim pentru că erau mai în vale, încolo. Tineri erau, foarte tineri, până la 30 de ani. – Strigau? – Dar, cum să nu strige. În sufletul lor, erau în şoc".

Potrivit informaţiilor preliminare, cauza exploziei ar fi o butelie de gaz, instalată în cantină. Poliţia a intentat dosar penal pe fapt, iar administratoarea localului a fost escortată la inspectoratul de poliţie al sectorului centru pentru audieri.

Aceasta a refuzat să vorbească cu presa, totodată, directorul pieţii, unde se află cantina, susţine că instituţia activa legal.

Administratoarea localului a refuzat să vorbească cu presa.

Administraţia Pieţei Centrale şi autorităţile Capitalei spun că au puţine informaţii despre proprietarul localului.

"Această clădire este un agent economic privat, despre autorizaţiile de funcţionare şi acele verificări nu cunoaşte pentru că este un agent economic privat", a spus directorul Pieţii Centrale, Veaceslav Balan.

"Vom ridica toate actele ca să vedem dacă agentul economic a activitat legal. Se lucrează. Se lucrează la faţa locului, cu noi detalii vom reveni", a precizat pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată.

Poliţiştii au intentat două dosare penale pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii, cauzată din imprudenţă.

"Noi nu ne vom limita doar la aspectul vinovăţiei administratorilor, persoanelor vor fi verificate, toate circumstanţele, sub aspect de implicare a organelor de stat care sunt abilitate cu funcţii de control. Aici mă refer la acele persoane care erau obligate să verifice care este gradul de respectare a normelor antiincendiare, ce ţine de respectarea normelor de muncă", a conchis procurorul Igor Popa.

Persoanele care vor fi găsite vinovate de producerea exploziei riscă ani grei de puşcărie.

Deocamdată, administratorii cantinei în care s-a produs explozia au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Cei doi sunt soţ şi soţie şi au calitate de bănuiţi.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *