Actualitate

Explozia maşinii directorului ANRE ar putea avea legături cu auditul efectuat la „Moldovatransgaz”

Despre aceasta ne-au informat surse demne de încredere din anturajul victimei. Potrivit lor, în ciuda tuturor presiunilor pentru a stopa controlul, venite din partea unor oameni de afaceri implicaţi în schemele “Moldovatransgaz”, Răileanu a insistat ca cercetările să continue şi rezultatele să fie făcute publice.

Mai mult, acum două săptămâni, când ANRE a anunţat primele rezultate ale controlului, Nicolae Răileanu a fost singurul care a declarat că fraudele totale aduse “Moldovatransgaz”, cu ştirea întreprinderii-mamă “Moldovagaz”, se ridică la peste 200 milioane lei. Evenimentul a fost boicotat de mass-media şi numai TIMPUL a dezvăluit în premieră schemele utilizate de administraţia “Moldovatransgaz” pentru a scurge bani din întreprindere, şi care, în ultimă instanţă, puteau să conducă la majorarea tarifului la gaze pentru consumatorii finali.

Noaptea trecută, maşina lui Răileanu a explodat pe strada testamiţanu din Chişinău. Directorul ANRE, care se afla în salonul automobilului, a reuşit să scape viu doar ca prin minune. Ulterior, Răileanu a declarat presei că a fost preîntâmpinat din timp ca să fie mai atent. Potrivit lui, atentatul ar fi fost pus la cale de către o persoană, care pe parcursul acestui an a trimis mai multe scrisori presei, acuzându-l că ar fi comercializat armament în zonele fierbinţi şi că ar fi adept al lui Oleg Smirnov. "Este un incident neplăcut în săptămâna patimilor, este legat de activitatea de serviciu, deoarece eu duşmani nu am şi chestii de afaceri tot nu am. Am avut colegi care m-au avertizat în ultimul timp şi nu pot da numele celui care a făcut-o, dar el a a trimis multe scrisori în adresa presei. Probabil, asta s-a întâmplat că sunt fost comisar de poliţie şi am fost prea încrezut în sine. Nu voi cere pază, nu am de ce mă teme", a declarat Nicolae Răileanu pentru Publica TV.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *