CSI / Rusia

EXPLOZIE într-o mină din Donețk: Cel puțin 47 de mineri au fost dați dispăruți, iar 32 au murit

(UPDATE 10.37) Cel puțin 32 de mineri au murit în urma unei explozii într-o mină de cărbune din Donețk, în estul separatist al Ucrainei, a anunțat miercuri speakerul Radei Supreme de la Kev, Vladimir Groisman, în cadrul ședinței Parlamentului.

Potrivit liderului sindicatului independent al minerilor, Mihailo Volîneț, 207 mineri se aflau în subteran în momentul exploziei, dintre care 53 în zona afectată. Cinci mineri, cu arsuri grave, au reușit să iasă din această zonă, a mai indicat el.

Un purtător de cuvânt al Ministerului pentru situaţii de urgenţă din autoproclamată Republică Doneţk, Iulia Bedilo, a declarat miercuri că o persoană a murit şi alte 14 au fost rănite în explozia produsă la mina Zasiadko, relatează agenţia Tass, în pagina electronică. Postul de televiziune Sky News citează oficiali locali care afirmă că peste 30 de persoane au fost ucise în această explozie.

"Potrivit datelor preliminare, 73 de mineri sunt blocaţi în subteran", a declarat Bedilo, adăugând că cel mai probabil a fost o explozie de gaz.

(UPDATE 10.20) Cel puțin 47 de mineri au fost dați dispăruți în urma unei explozii într-o mină de cărbune din Donețk, în estul separatist al Ucrainei, a anunțat miercuri liderul sindicatului independent al minerilor, Mihailo Volîneț, citat de AFP.

‘Soarta a 47 de mineri este necunoscută, s-ar putea ca ei să fie morți’, a declarat Volîneț.

Potrivit acestuia, 207 mineri se aflau în subteran în momentul exploziei, dintre care 53 în zona afectată. Cinci mineri, cu arsuri grave, au reușit să iasă din această zonă, a mai indicat el.

(Știre inițială) Numărul victimelor este deocamdată nesigur. Russia Today relatează că în mină se aflau cel puţin 73 de mineri, potrivit ministerului pentru situaţii de urgenţă a republicii autoproclamate din Donețk.

Administraţia minei nu a confirmat deocamdată explozia.

BBC News Online transmite că zeci de persoane sunt blocate în subteran în urma unei exploziei produse în această dimineaţă.

sursa. hotnews.ro/mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *