Externe

Explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid: O persoană a fost rănită. MAE ucrainean: „Un plic a explodat în mâinile angajatului”

O explozie a avut loc la Ambasada Ucrainei din Madrid, rănind un angajat care manipula o scrisoare, a anunţat miercuri Ministerul spaniol de Interne, informează CNN și News.ro.

UPDATE: Oleg Nikolenko, un purtător de cuvânt al ministrului ucrainean de externe DmItro Kuleba, a declarat că viaţa angajatului rănit la Ambasadă – pe care îl numeşte ”comandant”- nu este în pericol.

El a spus că nimeni altcineva nu a fost rănit şi că securitatea a fost sporită la toate ambasadele ucrainene.

”Ambasada Ucrainei din Spania a primit un plic. În timpul inspecţiei, plicul a explodat în mâinile comandantului. Comandantul are răni uşoare, acum este spitalizat, primeşte îngrijirile medicale necesare. Nu există nicio ameninţare la adresa vieţii sale”, se arată în mesajul purtătorului de cuvânt, citat de agenţia ucraineană UNIAN.

Dmitro Kuleba ”a emis o instrucţiune urgentă pentru a intensifica securitatea la toate ambasadele ucrainene din străinătate”, a declarat Nikolenko.

”Oricine se află în spatele acestei explozii nu va reuşi să intimideze diplomaţii ucraineni sau să le oprească activitatea lor zilnică depută pentru a întări Ucraina şi pentru a contracara agresiunea rusă”, a declarat Nikolenko, citându-l pe Kuleba.

Spania, ţară NATO, a trimis echipament militar în Ucraina.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Persoana respectivă a fost rănită uşor şi a fost transportată la spital.

Poliţia investighează incidentul, dar este prea devreme pentru a şti dacă explozia a avut loc atunci când angajatul ambasadei a încercat să deschidă plicul sau când pur şi simplu l-a mutat într-un alt loc.

Ambasada Ucrainei se află în Hortaleza, în nord-estul Madridului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *