Externe

Explozie la o conductă de gaze în nordul Lituaniei. Gazoductul Amber Grid leagă țările baltice de Polonia

O explozie a avariat vineri gazoductul Amber Grid, care leagă ţările baltice de Polonia, în nordul Lituaniei, fără a provoca victime, a anunţat operatorul local pe site-ul său.

“În jurul orei locale 17:00 (19:00 GMT) a avut loc o explozie la gazoductul Amber Grid din districtul Pasvalys. Potrivit primelor date, nimeni nu a fost rănit”, potrivit unui comunicat difuzat de grupul Amber Grid.

Potrivit operatorului, explozia produsă la una dintre cele două conducte ale gazoductului a avut loc departe de imobilele rezidenţiale, iar incendiul pe care l-a provocat “este în curs de stingere”.

“Am început imediat să investigăm circumstanţele incidentului şi să asigurăm furnizarea de gaz către consumatori”, a declarat Nemunas Biknius, PDG-ul Amber Grid.

Grupul a precizat că gazoductul în care a izbucnit incendiul a fost folosit pentru a furniza gaz în nordul Lituaniei şi a-l transporta în ţara vecină Letonia. Din iunie 2022, Lituania a interzis importul de gaz rusesc, în contextul invadării Ucrainei de către Moscova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *