Social

Explozie la Ocnița și incendiu la Drochia. O persoană a decedat, iar alte două au suferit arsuri și intoxicații

Trei persoane au avut de suferit în urma încălcării regulilor antiincendiare, anunță responsabilii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă emis de autorități, într-o gospodărie din localitatea Ocnița, raionul Ocnița, s-a produs o explozie în după amiaza zilei de 4 mai. Potrivit informațiilor înregistrate, deflagrația a avut loc în urma unei scurgeri de gaz de la o butelie de tip propan butan, scrie Deschide.md.

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 16:23. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri. Aceștia au stabilit că în urma exploziei a fost deteriorat geamul locuinței cu suprafața de 120 m2. În urma incidentului, proprietara, o femeie în vârstă de 75 de ani a primit arsuri de gradul II în regiunea mâinilor și feței. Aceasta a fost preluată de către Serviciul asistență medicală urgentă și transportată în stare conștientă la Spitalul raional. Incendiu în locuință nu s-a produs, iar toate circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior de specialiști”, se menționează în comunicat .

Un alt caz a fost înregistrat pe strada Evgheni Gudanov nr.28 din orașul Drochia, unde în urma unui incendiu a decedat o persoană, iar alta a suferit de intoxicații cu monoxid de carbon.

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în seara zilei de 4 mai la ora 22:47. Potrivit informațiilor înregistrate, incendiul a izbucnit într-o clădire părăsită cu suprafața de circa 450 m2. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au depistat în interiorul construcției cadavrul carbonizat al unei persoane, identitatea căreia urmează a fi stabilită. Totodată, pompieri au evacuat din interior, un bărbat în vârstă de 64 de ani, care a primit intoxicație cu monoxid de carbon. Acesta a fost preluat de Serviciul asistență medicală urgentă și transportat la spitalul raional. Angajații IGSU au reușit să localizeze flăcările către ora 23:21 și le-au lichidat la ora 23:37. Cauza și circumstanțele producerii incendiului, la fel, urmează a fi stabilite”, ne informează reprezentanții IGSU.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență  îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, inclusiv atunci când utilizează aparatele electrice de încălzit, dar și atunci când folosesc sursele de foc. Mai mult, pompierii îndeamnă oamenii să evite exploatarea buteliilor cu gaz propan în locuințe, pentru a evita cazurile de explozii și incendii.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 28 de situații de risc

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *