ROMÂNIA

Explozie puternică la Suceava: „M-am gândit că au venit ruşii!”

Luni, 5 decembrie, patru persoane au fost rănite într-o explozie ce s-a produs într-un bloc din cartierul sucevean Burdujeni, iar 40 de locatari din două scări de bloc s-au autoevacuat, a informat ISU Suceava, relatează Cotidianul.

Sursa citată a precizat că trei persoane au fost transportate cu ambulanţe SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava la Unitatea de Primiri Urgenţe Suceava, una dintre ele fiind în stare gravă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că o patra victimă, care iniţial plecase de la faţa locului, a revenit în zonă şi a fost preluată de de ambulanţa SMURD pentru îngrijiri medicală şi transportată ulterior la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava, dr. Dan Teodorovici, unul dintre pacienţi, un bărbat de circa 60 de ani, care a fost aruncat de suflul explozii de la etajul al doilea, a ajuns în UPU Suceava politraumatizat şi cu arsuri de gradul 1, 2 şi 3 pe aproximativ 80% din suprafaţa corporală.

Soţia bărbatului, o femeie de 60 de ani, a ajuns în UPU Suceava cu arsuri faciale şi la nivelul toracelui posterior.

O altă femeie de aproximativ 60 de ani peste care a căzut tavanul a ajuns în UPU Suceava politraumatizată, cu traumatism toraco-abdominal şi fracturi de bazin.

Pacienţii sunt momentan în curs de investigaţii şi stabilizare.

Urmează să se stabilească împrejurările şi cauzele în care s-a produs explozia ce a provocat distrugeri şi pagube materiale mari.

Un localnic a declarat, întrebat ce a auzit: Ce să aud. Nici nu dormeam când am auzit, m-am gândit că au venit ruşii! , transmite Observatornes.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *