Război

Explozii masive în Crimeea, la o bază militară aeriană rusească / Un mort și cinci răniți

Principala cauză a exploziilor de la aerodromul militar ar fi încălcarea cerințelor de siguranță la incendiu, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul ministerului rus al apărării.

Până la această oră, Ucraina nu a comentat în vreun fel exploziile produse la baza militară a Rusiei din Peninsula Crimeea.

O persoană a fost ucisă de o explozie produsă marți la bază aeriană militară, a anunțat pe rețelele de socializare șeful administrației ruse din Crimeea, Serghei Aksyonov, potrivit Reuters.

Cinci persoane au fost rănite în urma exploziilor de la aerodromul militar, printre care și un copil, a declarat reporterilor șeful Ministerului Sănătății din Crimeea, Konstantin Skorupskyy, transmite TASS.

Patru dintre răniți au fost externați din spital după ce au primit tratament, în timp ce una dintre victime este supusă unei intervenții chirurgicale.

Rob Lee, analistul militar de la Foreign Policy Research Institute, care studiază forțele armate ruse spune că în imaginile distribuite pe rețelele de socializare se pot vedea două explozii diferite care au avut loc simultan în zone separate.

Asociația operatorilor de turism din Rusia a anunțat că explozia din Crimeea s-a produs departe de zona unde oamenii merg la plajă și nu s-au înregistrat victime sau răniți în rândul turiștilor, transmite TASS.

În ciuda conflictului, Crimeea a rămas o destinație de vacanță importantă pentru mulți ruși care continuă să se bucure de vară pe plajele sale, notează AFP.

Autoritățile din regiunea Saki din Crimeea, unde se află baza militară, au anunțat evacuarea locuitorilor, potrivit TASS.

Armata rusă a mai precizat că nu a avut loc niciun atac și că niciun echipament militar nu a fost avariat.

Miniterul rus al apărării susține că exploziile de la baza militară au fost cauzate de detonarea unor muniții de aviație, potrivit RIA Novosti, citată de Reuters.

Ministerul rus al apărării a anunțat marți că nu sunt victime după explozia de la baza aeriană militară de la Novofedorivka, transmite agenția rusă de presă RIA Novosti, preluată de Reuters.

Viktoria Kazmirova, șef adjunct al administrației districtului Saki, a confirmat că au avut loc explozii, potrivit TASS.

„Aerodromul nostru explodează. Explozii la aerodrom. Aici toate ferestrele au fost sparte”, a spus Kazmirova.


Mai multe explozii au avut loc în apropiere de satul Novofedorovka din Crimeea, a declarat marți un consilier al primarului din Crimeea, Oleg Kryuchkov, pe canalul său Telegram, citat de agenția de presă rusă TASS.

Cel puțin 12 explozii de intensitate variabilă au fost auzite în decurs de un minut, au declarat doi martori pentru Reuters. Trei au fost deosebit de puternice.

Videoclipuri partajate pe rețelele de socializare au arătat, de asemenea, o coloană de fum în zonă.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, baza militară este folosită de Ministerul rus al Apărării. Aici există un complex de pregătire pentru teste la sol pentru a exersa decolarea și aterizarea aeronavelor de aviație navală.

Unul dintre cele doar două simulatoare de acest tip din Rusia, complexul este un aerodrom cu un teren de zbor din oțel sub forma unei punți de navă. Dimensiunile aerodromului sunt echivalente cu puntea de zbor a portavionului Amiral Kuznețov, notează TASS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *