Cultură

Expoziția „Fabricat în Moldova” în premieră la Iași

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, evenimentul se va desfășura în premieră și are drept scop facilitarea relațiilor comerciale dintre producători din Republica Moldova și partenerii de afaceri de peste Prut.

Agenda evenimentului include organizarea unui Forum Bilateral de Afaceri Moldo-Român, unde Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) va prezenta oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova și va acorda sprijin antreprenorilor moldoveni în cadrul întrevederilor B2B pentru a explora oportunitățile de parteneriat și de inițiere a proiectelor investiționale.

Evenimentul este organizat ca urmare a semnării acordului de parteneriat privind promovarea reciprocă a producătorilor locali, încheiat la începutul lunii noiembrie, între Municipiul Iaşi, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România şi Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova.

Schimbul comercial dintre Republica Moldova și România a constituit circa 750 milioane dolari în primele zece luni ale anului 2016. Exportul s-a majorat cu 6,8% față de aceeași perioadă a anului 2015, iar importurile s-au redus cu 9,8%.

Sursă: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *