Actualitate

Expoziție inedită: Mai mulți deținuți din țară și-au prezentat lucrările de artă confecționate de ei

Exponatul a cuprins peste 150 de lucrări: icoane, candelabre, tablouri, suvenire, machete, suporturi, casete, piese de mic mobilier şi obiecte de decor, care i-au impresionat pe iubitorii de artă. Lucrările deţinuţilor au fost apreciate de către trecători.

Expoziția s-a desfăşurat în prezenţa Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, Ministrului Justiției Oleg EFRIM, Șefului Misiunii NORLAM Marit Helene Evjemo, conducerii Departamentului Instituţiilor Penitenciare, reprezentanţilor administraţiei publice locale, dar și angajaţilor penitenciarelor din ţară.

“Fiecare om merită o a doua şansă, după cum merită şi iertare pentru greşelile admise. Din această perspectivă, deţinuţii trebuie susţinuţi în intenţia de a se revanşa, de a dezvolta abilităţile artistice pe care le au şi de a le valoriza potenţialul în scopul facilitării incluziunii lor sociale”, a declarat ÎPS Vladimir.

Evenimentul a avut loc la inițiativa conducerii Departamentului Instituţiilor Penitenciare, în comun cu Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove și cu susținerea Misiunii NORLAM.

Jumătate din banii adunaţi, vor fi utilizaţi pentru acţiuni de caritate, iar cealaltă jumătate va fi transferată pe contul de peculiu al persoanelor private de libertate.  

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *