Afaceri

„Fabricat în Moldova” adună tot mai mulţi producători

Expoziţia se desfăşoară în perioada 1-5 februarie. Ea a fost deschisă de către preşedintele CCI, Gheorghe Cucu. El a menţionat că expoziţia devine un eveniment pentru care manifestă interes nu numai producătorii din R. Moldova, dar şi din alte ţări: România, Germania, Ucraina, Bulgaria, Belarus şi statele Acordului Central European de Comerţ Liber (CEFTA). Cel mai impunător, a remarcat el, este standul producătorilor din România.

La inaugurare a participat prim-ministrul Vlad Filat, care le-a dorit producătorilor autohtoni „mai multe contracte şi mai mulţi parteneri de afaceri de pretutindeni”.

Un rezultat direct al cooperării regionale îl reprezintă exponatul întreprinderii mixte „Bugeacagrotehservice” SRL din Tomai – un tractor de marca T-180 KM-01, produs la sudul republicii şi care azi este vândut la un preţ de 640 mii lei.
Producătorii mai mici au venit şi ei cu mărfurile lor. Unul dintre ei, Constantin Cojan din Colibaşi, Vulcăneşti, a expus o gamă întreagă de articole confecţionate din lână de oaie şi pielicele de miel, materia primă fiind livrată de parteneri din Cernăuţi.

În cadrul expoziţiei, la 3 februarie, vor fi făcute publice totalurile concursului „Marca comercială a anului 2010” şi înmânate distincţii învingătorilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *