Editorial

Faceți unirea pentru voi!

Nu o faceți nici pentru România, nici pentru vreun politician profitor de pe malul Dâmboviței. Ei, ca și ai voștri, sunt prea comozi și prea legați de interese meschine. Faceți-o ferm și hotărât, respingând pe orice „român” mai nou inventat care poate să se pună, de dragul banilor, în calea ei. Oricine se pune în calea Unirii, fie și prin opinii personale contrare, este, prin definiție, un atentator la viitorul copiilor voștri.
Faceți-o pentru că e a voastră și o meritați. Nu o cerșiți pentru că nu e subiectul vreunei concesii făcute de cineva din milă sau silă și nu va avea nimeni îndrăzneala să o refuze în România.

Simțul patriotic și idealurile au murit în Țară. Le mai are o minoritate demnă, care va ajunge mai devreme sau mai târziu să schimbe fața României. Voi nu mai aveți acest timp la dispoziție. Și aveți, raportat la numărul total de populație, și mai mult simțământ patriotic. Faceți-o pentru că voi puteți.

Faceți-o în ciuda celor care vor să schimbe puterea actuală cu alta, o prelungire a agoniei în care se zbat de 25 de ani oamenii dintre Prut și Nistru. Faceți-o pentru voi, pentru viitorul vostru, lăsând la o parte discuțiile sterile despre limbă și despre ce a fost în trecut.

Faceți-o fără lideri care caută să ajungă pe statui, ca înfăptuitorii Unirii sau caută să ajungă parlamentari sau președinți pe seama ei. Faceți-o prin voi și prin vehemența, încăpățânarea și puterea voastră. Faceți-o uniți, doar pentru Unire.

Aveți dreptul istoric și moral să o faceți. O veți face și în avantajul nostru, a națiunii române de peste Prut, dar nu vă gândiți la noi absolut deloc: luați ce vă aparține și dați cu piciorul în cei care vă robesc acum trimițându-vă mamele și frații la muncă în străinătate pentru profitul lor.
Faceți-o iubind Moldova, dar trimițându-i la coșul de gunoi care caută să se folosească de istoria Moldovei pentru a-și asigura voturi și fotolii moi.

Într-un exces de sinceritate sau poate într-un exercițiu electoral, Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului, spunea pe 1 Decembrie 2015: „Luaţi cu asalt Prutul, zdrobiţi vămile, graniţele, barierele care mai sunt între noi! S-ar putea să fie calea cea mai scurtă spre Uniunea Europeană. Dacă milioane de imigranţi au trecut în Europa dintr-un capăt în altul şi au doborât toate frontierele, ar fi păcat noi să ne închinăm atâta la graniţa de râul Prut”. Primarul Chișinăului a ținut să menționeze și avantajele unirii Republicii Moldova cu România. „Deja se știe că dincolo de Prut tarifele la energia electrică și la gaz sunt mai mici, prețurile la produsele alimentare, la automobile, la haine sunt mai mici, drumurile mai bune, salariile și piețele mai mari, viața în general devine mai bună, plus, mai este și umbrela de securitate a NATO. Să ținem minte că avem o cale mai scurtă de a ajunge în Uniunea Europeană, prin Unirea cu România. Asta așa, ca un gând pentru 2016, 2017 și, cine știe, poate în 2018 reușim să o facem”, a declarat edilul Dorin Chirtoacă.

Mai degrabă decât ce a zis Dorin Chirtoacă, să ținem minte că avem o singură viață și nu ne permitem să o ratăm cum s-au ratat toate așteptările oamenilor în R. Moldova în acești 25 de ani. Opriți exodul, opriți nelegiuirile, prin singura formă posibilă: Unirea făcută de voi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *