Politică

FACIAS: Monica Macovei, fără urmă de umanitate și moralitate, a dat vina pe victimă. Un om nevinovat se zbate între viață și moarte

FACIAS a transmis un mesaj dur la adresa fostului ministru al Justiției Monica Macovei, care a fost implicată într-un accident rutier, în urma căruia a rezultat rănirea gravă a unui motociclist.

”Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei minte încercând să-și ascundă vinovăția în cazul gravului accident de circulație pe care l-a provocat. Instituțiile statului trebuie să își facă treaba!” a transmis FACIAS. 

Potrivit unui comunicat de presă: ”Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Poliției și Parchetului să cerceteze corect accidentul provocat de fostul ministru al Justiției, Monica Macovei și să nu se lase influențate de funcțiile deținute în trecut și de relațiile pe care aceasta le mai are în instituțiile statului.

Fostul ministru al Justiției trebuie să răspundă pentru faptele sale.

Un om nevinovat se zbate între viață și moarte după ce a fost lovit cu mașina de fostul ministru Monica Macovei.

Potrivit presei, Poliția Romana a constatat că Monica Macovei „nu a adaptat viteza la condițiile de drum” într-o curbă „deosebit de periculoasă la dreapta”. Apoi a „pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontală cu motocicleta condusă regulamentar”.

Concluziile anchetei Poliției contrazic afirmațiile Monicăi Macovei care, fără urmă de umanitate și moralitate, a dat vina pe victimă. Macovei a susținut că motociclistul „a intrat din plin în aripa stângă a mașinii” și că ea nu a intrat pe contrasens.

Minciunile Monicăi Macovei sunt cu atât mai grave cu cât aceasta a deținut numeroase funcții publice, inclusiv pe aceea de ministru al Justiției, pozând ani întregi într-un model de cinste și corectitudine”. 

Ce a transmis Monica Macovei după accident

”Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a mașinii, moment în care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul să își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui” a scris Monica Macovei, pe Facebook, după accident. 

Accidentul a avut loc în 8 octombrie. În 11 octombrie, motociclistul a fost transferat, în stare gravă, de la spitalul din Constanţa la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Anterior, bărbatul de 56 de ani fusese operat și se afla la Terapie Intensivă. El a suferit ”mai multe fracturi” în urma accidentului, conform informațiilor transmise presei. 

De asemenea, în ziua în care bărbatul era transferat la București, ajungeau către presă primele concluzii ale anchetei Poliției și anume că ”în urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit că Monica Macovei ar fi intrat pe contrasens, încercând să taie curba, moment în care a lovit grav o motocicletă” scrie antena3.

În plus, conform informațiilor transmise, Poliția a chemat un expert la fața locului care a și formulat o concluzie preliminară, conform căreia fostul ministru al justiției nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum când a intrat în curbă, ajungând pe contrasens și lovind frontal motociclistul.

Nu este primul accident rutier în care este implicată Monica Macovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *