Politică

Fals în CV-ul ex-ministrului Andrei Usatîi (DOC)

Deşi oficialul indică în CV-ul său că în perioada 2006-2009, a lucrat în calitate de consilier superior în cadrul Ministerului Sănătăţii din provincia canadiană Ontario, Guvernul provinciei susţine că în baza de date a angajaţilor din sistemul guvernamental din Ontario nu figurează o asemenea persoană.

Site-ul deschide.md a expediat o solicitare către Ministerul Sănătăţii din Ontario, cerând să confirme faptul că Andrei Usatîi a fost angajat în această instituţie de stat.

Ministerul Sănătăţii din provincia canadiană a redirecţionat scrisoarea noastră către Ministerul Serviciilor guvernamentale din Ontario. Acest minister, care deţine informaţii despre angajaţii din sector guvernamental, ne-a comunicat că Andrei Usatâi nu figurează în această bază de date nici în calitate de angajat, nici în calitate de salariat.

Precizăm că până a ajunge să lucreze în Ministerul Sănătăţii din Ontario, Usatîi a activat în perioada 2005-2006, în calitate de coordonator de proiect în cadrul unei fundaţii din provincia canadiană Nova Scoţia, Nova Scotia Healh Research Foundation.

Potrivit site-ului fundaţiei, aceasta doar prestează servicii instituţiilor de stat, dar nu este o organizaţie guvernamentală.

Deschide.md a expediat o solicitare ministrului să ne explice aceste nepotriviri între CV-ul său şi răspunsul oficial al Ministerului Serviciilor guvernamentale din Ontario.

epresa.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *