Actualitate

Familia din Cahul nu s-a intoxicat cu legume, ci cu o substanță neidentificată

Solicitat de IPN, vicedirectorul Centrului Naţional de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a spus că este vorba despre o intoxicaţie acută cu o substanţă neidentificată. Potrivit lui, intoxicaţiile cauzate de nitraţii din legume nu se manifestă ca în acest caz. Totodată, oamenii legii anunţă că au iniţiat o cauză penală.

Nicolae Furtună a declarat că produsele alimentare consumate de către familie, adică castraveţii, ridichea şi bomboanele, nu sunt cauza intoxicaţiei. Potrivit lui, intoxicaţiile alimentare, inclusiv cele cu nitraţi, nu au consecinţe atât de grave. Specialistul spune că familia respectivă s-ar fi intoxicat cu o substanţă toxică foarte puternică. După prelevarea probelor de la fata decedată, s-a constat că din cauza intoxicaţiei mai multe organe interne erau necrozate.

Totodată, bărbatul şi cel de-al doilea copil rămân internaţi. Potrivit medicilor, tatăl copiilor este în stare extrem gravă. Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost transferat de la Spitalul raional din Cahul la Spitalul Clinic municipal „Sfânta Treime” din capitală. Pacientul este în comă cerebrală şi este conectat la un aparat de ventilare artificială a plămânilor.

Copilul este internat în Secţia de reanimare a Institutului Mamei şi a Copilului. Ca urmare a intoxicaţiei, medicii au constatat că băiatul are hepatită şi miocardită toxică. Totodată, medicii atestă o dinamică pozitivă cu privire la starea băiatului.

Procurorul raionului Cahul, Ruslan Zamfirov, a declarat pentru IPN că pe marginea acestui caz a fost pornită urmărirea penală pentru lipsirea de viaţă prin imprudenţă. Acesta a precizat că urmărirea a fost iniţiată pe fapt, iar ancheta urmează să stabilească toate circumstanţele acestui caz.

Acum o zi o copilă de patru ani din raionul Cahul şi-a pierdut viaţa, iar fratele ei de şase ani şi tatăl acestora au fost internaţi la spital în stare gravă ca urmare a unei intoxicaţii. Iniţial s-a vehiculat că intoxicaţia ar fi survenit de la legumele proaspete pe care le-a consumat familia. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *