Actualitate

Familia din Florești a pierdut și cel de-al doilea copil din cauza intoxicației cu ciuperci

În seara zilei de 12 iulie, şi fratele de patru ani al copilei a decedat intoxicat cu ciuperci, după câteva zile de comă. La spital a ajuns şi mama copiilor care actualmente este internată la Spitalul „Sfântă Treime” din Chişinău. Tatăl copiilor a refuzat internarea pentru că se simţea mai bine.

Solicitată de IPN, purtătoarea de cuvânt a Spitalului „Sfântă Treime”, Alina Siroşenco, a declarat că starea femeii este medie gravă, însă funcţiile organismului se restabilesc. Femeia este supusă continuu tratamentului, este conştientă, se poate deplasa şi alimenta de sine stătător, dar încă nu se pot da prognoze privind externarea sa.

Patru membri ai unei familii din raionul Floreşti au ajuns la spital, acum o săptămână, după ce s-au intoxicat cu ciupercile pe care le-au cules din pădure.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, pe parcursul anului curent, au fost înregistrate 41 de cazuri de intoxicaţie cu ciuperci, cu implicarea a 39 bolnavi din Floreşti, Donduşeni, Orhei, Chişinău, dintre care şapte copii.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *