Social

Fără deconectări de la serviciile lovativ-comunale în perioada rece a anului. Noile prevederi – publicate în Monitorul Oficial

Cetățenii cu datorii nu vor fi deconectați de la serviciile locativ-comunale în perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023. Legea cu privire la interzicerea deconectărilor de la serviciile locativ-comunale în perioada rece a anului a fost publicată în ediția de azi a Monitorului Oficial.

Prevederile legislației se extind asupra gospodăriilor casnice, în cazul în care acestora le-a fost atribuită categoria de vulnerabilitate ridicată sau foarte ridicată, transmite Deschide.md.

O altă condiție pentru a nu fi deconectat este ca datoria scadentă să fie executată parțial, în cuantum de 50% din suma datorată pentru perioada curentă de facturare – în cazul gospodăriilor casnice cu grad de vulnerabilitate foarte ridicată și 60% – cu grad de vulnerabilitate ridicată.

Totodată, suma cumulativă a datoriei acumulate în perioada rece a anului nu trebuie să depășească 5 mii de lei pentru energia termică și gaze naturale și 1500 pentru energia electrică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *