Ultima oră

Fără telefoane mobile şi reţele wireless în şcoli

Documentul prevede, de asemenea, revizuirea valorilor la care radiaţiile non-ionizate devin periculoase. Efectul potenţial periculos al câmpurilor electromagnetice asupra mediului şi a sănătăţii umane nu a fost elucidat, existând încă numeroase incertitudini ştiinţifice.
Rezoluţia îndeamnă guvernele să “adopte toate măsurile rezonabile pentru a reduce expunerea la câmpurile electromagnetice, în special la frecvenţele radio emise de telefoanele mobile”, punând accentul pe protejarea copiilor şi a tinerilor, care par a fi cei mai supuşi riscului unei tumori la cap.

Printre măsurile recomandate în rezoluţie se numără şi lansarea unor campanii de informare şi obligativitatea etichetelor care să menţioneze prezenţa câmpului electromagnetic la anumite produse şi riscurile asociate folosirii lor.

Documentul sugerează acordarea unei atenţii speciale persoanelor “electrosensibile”, definite drept “acei oameni care suferă de sindromul intoleranţei la câmpurile electromagnetice şi introducerea unor măsuri speciale prin care să îi protejăm, inclusiv crearea unor zone neacoperite de reţele Wi-Fi”.

Rezoluţia va fi dezbătută mâine în cadrul Adunării Consiliul Parlamentar, care va avea loc la Kiev.

hit.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *