Externe

Fără turişti din R. Moldova în Tunisia

Şi câţiva operatori de turism, pe care i-am solicitat, ne-au spus că, în acest moment, nu au niciun turist în Tunisia. Motivul este unul firesc, întrucât, conform agenţilor turistici, temperaturile din această perioadă sunt scăzute, iar cei care vor ceva mai exotic aleg Egiptul sau Turcia. „Turiştii moldoveni pleacă în Tunisia mai mult toamna, pentru că atunci şi preţurile sunt mai acceptabile, dar şi temperaturile mai ridicate. Dar, în general, în ultimul timp, foarte puţini moldoveni aleg Tunisia”, a menţionat Viorica Iachimovschi, reprezentanta unei agenţii de turism din capitală. Informaţia ne-a fost confirmată de Andrei Nica, consultant în cadrul Direcţiei patrimoniu turistic şi administrarea zonelor turistice: „În perioadă decembrie 2010 – ianuarie 2011, niciun moldovean nu a călătorit în această ţară. Nu-i sezonul potrivit. Este frig şi acum majoritatea pleacă ori la munte, ori unde este mai cald”.

„Am avut turişti plecaţi în Tunisia, dar asta a fost înaintea sărbătorilor de iarnă şi, spre fericirea noastră, totul a fost bine şi nimeni nu a avut de suferit. În prezent, nu avem nicio solicitare spre această destinaţie”, ne-a spus Alina Ţapu, purtătoarea de cuvânt a unei alte agenţii de turism. După cele întâmplate în Tunisia în ultimele zile, însă, inclusiv situaţiile în care au avut de suferit turiştii, mulţi operatori cred că va trece mult timp până turiştii se vor orienta din nou spre această destinaţie.

Până la ora actuală, situaţia din Tunisia rămâne tensionată‚ iar violenţele comise în timpul revoltei populare izbucnite în această ţară africană sâmbătă s-au soldat cu 78 de morţi şi 94 de răniţi, potrivit declaraţiei ministrului tunisian de Interne. Mihai Căpăţână, secretarul general al Ministerului de Externe de la Chişinău, a comunicat pentru TIMPUL că instituţia sa nu a primit nicio solicitare de repatriere a vreunui cetăţean moldovean din Tunisia. Totodată, deoarece RM nu are reprezentanţă diplomatică în această ţară, li s-a cerut să monitorizeze situaţia ambasadelor şi consulatelor moldovene din regiune, precum reprezentanţele diplomatice din Turcia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *