Actualitate

Fără viză în Europa. Tot mai mulți moldoveni își fac paşapoarte biometrice

Ministrul tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor, Pavel Filip, a declarat, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, că s-ar putea ajunge în situaţia majorării, cu două-trei ore, a programului de lucru la ghişeele întreprinderii de stat „Registru” pentru a face faţă solicitărilor, scrie IPN.

Pavel Filip a precizat că cetăţenii trebuie să cunoască că nu este neapărat nevoie să meargă la ghişeele care se află în zona teritorială unde locuiesc. Pot merge la oricare ghişeu, în oricare localitate din Republica Moldova ca să-şi perfecteze paşaportul.

Cât priveşte preţul paşaportului, ministrul a spus că deocamdată nu se aşteaptă ieftiniri. „Vreau să vă aduc aminte că noi am micşorat mult preţul, de la 1250 am ajuns până la 700 de lei. Astăzi, practic, preţul actelor de identitate este orientat spre cost”, a subliniat Pavel Filip.

Aproximativ 2 milioane de moldoveni deţin paşapoarte simple valabile, potrivit situaţiei la 1 ianuarie 2014. „Registru” are capacitatea să perfecteze în medie circa 1500 de paşapoarte biometrice pe zi – ceea ce înseamnă până la jumătate de milion de paşapoarte anual. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *