Externe

FĂRĂ VIZE în Turcia din 2013

Fără îndoială, anularea regimului de vize dintre cele două state ar fi salutată de mii de oameni, turişti şi oameni de afaceri. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, acest lucru s-ar putea întâmpla până în 2013.

La 29 decembrie 2011, Guvernul a aprobat Hotărârea nr. 1029 pentru iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Turciei privind abolirea reciprocă a vizelor. Pe parcursul primului semestru al anului 2012 autorităţile Republicii Moldova şi Republcii Turcia au negociat proiectul de Acord şi au ajuns la un consens pe marginea textului acestuia. Pe parcursul vizitei în R. Moldova a ministrului de Externe al Turciei, Ahmet Davutoğlu, în perioada 12-13 mai 2012, s-a convenit semnarea până la finele anului curent a Acordului, cu ocazia unei eventuale vizite a conducerii de vârf a R. Moldova în Turcia sau a conducerii Turciei în R. Moldova.

Semnarea Acordului privind abolirea regimului de vize este condiţionată şi de semnarea Acordului privind readmisia persoanelor cu şedere ilegală. Pe parcursul lunii iunie 2012, autorităţile moldoveneşti şi cele turceşti au negociat textul final al proiectului Acordului cu privire la readmisie.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *