Ultima oră

(FASCIM = RUSISM) Obama şi-a exprimat dezgustul faţă de adoptarea unor măsuri antisemite la Doneţk

Activiştii proruşi din regiunea ucraineană Doneţk i-au obligat pe evreii cu vârstă de peste 16 ani să se înregistreze la sediul administraţei locale până pe 3 mai. Pentru această procedura, evreii sunt trebuie să achite o taxa de 50 de dolari (aproximativ 36 de euro) şi să prezinte documente privind religia lor, componentă familiei şi bunurile pe care le deţin.

"Dacă evreii refuză să se înregistreze, atunci cetăţenia lor va fi retrasă, bunurile vor fi confiscate, iar ei înşişi vor fi deportaţi", menţionează activiştii, care la 7 aprilie au proclamat "Republica de la Doneţk" şi au ocupat instituţiile regionale.

"Preşedintele (american) şi-a exprimat dezgustul" faţă de această situaţie, a declarat Susan Rice, care a apreciat că astfel de măsuri "nu-şi au locul în secolul XXI".

Anterior, secretarul de Stat american, John Kerry, a apreciat că aceste măsuri antisemite sunt "intolerabile şi groteşti".

"Acest lucru este mai mult decât inacceptabil şi intolerabil. Este grotesc", a afirmat Kerry, în cadrul unei conferinţe, după acordul la care s-a ajuns, joi, în timpul reuniunii de la Geneva.  

Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *