Lumea

FASCISM. Rusia declară război artiștilor din Ucraina

Scriitorul rus de SF, Serghei Lukianenko a interzis traducerea cărților sale în limba ucraineană. Autorul a accentuat că din cauza evenimentelor de pe Maidan el nu va mai călători în Ucraina și nu va mai participa la conferințe și evenimente ucrainene. De altfel, acesta și-a îndemnat colegii să-i urmeze exemplu.

Mai mult, Lukianenko s-a adresat către scriitorii de SF ucraineni, și deși numele lor nu a fost menționat, autorul a zis că ei se vor autosesiza.
„Slăviți luptătorii de pe Maidan și duceți-le plăcinte, idioților. Dar în cazul în care cel puțin un scriitor care a susținut Maidanul, care, de altfel, scriu în rusă și publică în Rusia, va dori să apară la una din conferințele rusești – eu voi fi împotrivă, a scris autorul de ficțiune. El a mai promis că va depune toate eforturile pentru a opri publicarea lor în Federația Rusă.

Scriitorul sfătuiește toți „ucrainenii normali” să plece în Rusia sau Belarus, astfel încât, după părerea lui, „Ucraina este un pământ blestemat, care timp de trei generați își va ispăși răutatea și lașitatea”. El consideră că, în prezent, puterea din Ucraina este în mâinile „naziștilor și criminalilor”, care în curând „vor împărți zonele de influență și for îngropa Ucraina”.

Lukianenko este autorul romanelor „Nochnoi dozor”, „Dnevnoi dozor”, după care au fost turnate două filme.

Liderul LDPR, Jirinovski propune să se interzică turneele interpretei Ruslana și formației „Okean Elzi” în Rusia.
„Consider că nu trebuie să permitem desfășurarea turneelor a niciunui colectiv din Ucraina – muzicale, teatrale, oricare, dacă în componența lor se află persoane care la modul direct au o poziție antirusească”, a declarat Jirinovski. „Este de neconceput. Ei urlă pe Maidan că noi suntem răi, iar ca să câștige niște bani – vin la noi. Este, pur și simplu, indecent”, a conchis acesta.

Sursa: unian.net & zn.ua
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *