Actualitate

Fascismul rosu impotriva lui Filat si Ghimpu

Ticalosia si tupeul structurilor comuniste din R. Moldova au intrecut orice limita odata cu oribilul atac antisemit al agentilor PCRM cu sutana. Atacul nu s-a dat atat impotriva comunitatii evreilor din Basarabia, cat impotriva R. Moldova, prezentata in presa din intreaga lume drept un stat inapoiat, populat de niste salbatici intoleranti si fanatici.

O gloata condusa de un popa pe nume Anatolie Cibric, aparand Biserica ruseasca a lui Vladimir Cantarean, a daramat menora, un sfesnic instalat de comunitatea evreiasca la intrarea in parc, pentru Hanukka, una din cele mai mari sarbatori evreiesti. Barbarii au batut in locul sfesnicului o cruce, iar ramasitele menorei au fost tarate pana la statuia lui Stefan cel Mare si Sfant.

Popa Cibric s-a lansat intr-o tirada de invective antisemite pentru care in orice tara ar fi fost aruncat dupa gratii. El apara tara de „jidovi” care „poate sa ne omoare, sa ne traumatizeze copiii”. Dar fabulatia despre evreii care ar omori copii a fost folosita si de Ohrana, serviciul secret al Rusiei tariste, pentru a declansa pogromul de la Chisinau din 1903, soldat cu distrugeri, morti, raniti, emigrarea in SUA a zeci de mii de evrei basarabeni ingroziti. Moldoveanul rusificat Pavel Krusevan era agent al Ohranei si a declansat pogromul scriind in ziarul „Bessarabia” ca un copil rus din Dubasari ar fi fost omorat de evrei.

Diversionistii care au pus la cale inscenarea din Gradina publica „Stefan cel Mare” fluturau steagul alb-negru-galben, care a fost drapel tarist, iar apoi a fost preluat de „Sutele Negre”, o organizatie antisemita care-i ataca pe evrei la ordinul Ohranei. Opinia publica internationala trebuia sa vada la TV ca Basarabia s-a intors cu 100 de ani in urma, iar antisemitismul face ravagii din cauza unei puteri liberale slabe, dar si pro-fasciste. Dupa mintea comunistilor, daca Filat, Ghimpu, Chirtoaca au respins antiromanismul lui Voronin, inseamna ca sunt „fascisti”.

Cibric n-a fost de capul lui. Cheibas, secretarul Mitropoliei lui Cantarean, in loc sa condamne fapta nebunilor, a justificat vandalismul antisemit. Cica autoritatile locale din Chisinau „trebuiau sa anticipeze reactia oamenilor cand au amplasat simbolul religios”. Cheibas ar trebui sa stie ca nici Obama Barack „nu a anticipat reactia oamenilor”, atunci cand Rahm Emmanuel, seful administratiei prezidentiale, a aprins lumanarile menorei instalate pe peluza Casei Albe.

Regizorii piesei de teatru au tintit cu bataie lunga. Pe pancartele actorilor „pravoslavnici” scria: „Mihai Eminescu: Biserica Ortodoxa este mama poporului roman”. Oare de cand o fi devenit „mama poporului roman” antiromaneasca Mitropolie „a intregii Moldove”? Este limpede. Actiunea trebuia sa arate ca „romanii e fascisti”. Mai baieti, trebuia mai degraba sa scrieti pe pancarte de-a dreptul „romanian people”, ca sa se inteleaga mai bine ce e cu imaginile transmise la televiziunile CNN sau Euronews.

In momentul cand am vazut scenele cu haita dezlantuita a lui Cibric am fost convins ca urmeaza actul doi al piesei de teatru: anume ca PCRM va condamna „fascismul” AIE. In comunicatul PCRM – despre care cred ca fusese scris inainte de declansarea atacului „pravoslavnic” – ni se indica si vinovatii. Acestia sunt liberalii, dar si ziaristii independenti de la Chisinau. Iata cum suna propaganda comunista: „Eroizarea capilor nazismului si fascismului, declaratiile deschise ale liderilor si reprezentantilor asa-numitelor partide liberale, cu jigniri la adresa reprezentantilor unor nationalitati in parte – de la moldoveni la rusi, de la evrei la romi, politica informationala provocatoare in mass-media electronice” ar fi de vina.

Comunistii s-au inspirat de la Joseph Goebbels, seful propagandei naziste si confratele lor intru Pactul Ribbentrop-Molotov. Goebbels spunea ca o minciuna cu cat este mai absurda si mai gogonata, cu atat va fi crezuta, mai ales daca e repetata des. Liderii AIE nu au jignit niciodata evrei, tigani, rusi, moldoveni etc. Comunistii mint cu nerusinare. Dupa ei, Ghimpu ar fi antisemit din moment ce se declara roman.

Atacul lui Cibric este o diversiune comunista. Pentru ca atacul a avut loc duminica dupa-amiaza nu am avut timpul necesar sa public acest articol in TIMPUL inainte de aparitia comunicatului PCRM. Pacat… le-as fi furat comunistilor slanina din fasole.

Mitropolia lui Cantarean este scula comunistilor. Iar ceata agresiva a lui Cibric are rolul batalioanelor de asalt naziste. SA „Pravoslavnicii” au vandalizat redactia ziarului TIMPUL atunci cand Constantin Tanase a scris despre predicile din amvon ale „apostolului” Tarlev. Au atacat preoti si credinciosi ai Mitropoliei Basarabiei. Au manifestat impotriva adventistilor sau a paradei homosexualilor. Pasamite, sub administratia lui Dorin Chirtoaca, Chisinaul s-ar transforma in Sodoma si Gomora.

Duminica, huliganii au fost pusi la treaba. Din cauza lipsei de reactie a autoritatilor, situatia se agraveaza. Nici acum nu a fost prins atentatorul cu grenada de la Hramul Chisinaului. Putina lume stie ca la Hram trebuia sa participe si Traian Basescu, care si-a anulat vizita in ultima clipa, din cauza demiterii Guvernului Boc. Stirea despre un atentat cu grenada impotriva unui sef de stat ar fi facut inconjurul lumii. Chisinaul ar fi fost vazut ca un loc mai periculos decat Beirutul, Bagdadul sau Kabulul.

Guvernul crede ca si-a facut datoria condamnand actul antisemit printr-un comunicat. Dar ceata lui Cibric a comis infractiuni condamnate de legea moldoveneasca, cum ar fi distrugere de bunuri sau instigare la ura rasiala. Politistii aflati la fata locului nu au miscat un deget. In aprilie omorau oameni nevinovati, iar acum cica au vrut sa-i convinga pe huligani cu vorba buna. Politia din Chisinau spune ca „nu stie daca-i face dosar penal lui Cibric”. Poate de aceea spune Cibric, sfidator, ca nu-i este frica de dosare penale.

Procuratura Generala i-a deschis pe loc dosar lui Constantin Tanase, directorul TIMPULUI, pentru instigare la ura de rasa. Cunoscutul jurnalist se facea vinovat pentru ca a cerut reducerea influentei Rusiei in Moldova. Dar, pentru procurori, atacurile demente ale lui Cibric impotriva „jidovilor” se vede ca nu sunt instigari. Structurile comuniste si complicii lor au ridicat capul profitand de nehotararea noii puteri.

Emil Constantinescu, primul presedinte anticomunist al Romaniei, l-a intrebat pe Lech Walesa, legendarul lider al Solidaritatii poloneze, ce are de facut. Walesa i-a dat un singur sfat: „Daca nu-i termini tu pe comunisti, te vor termina ei pe tine”. Presedintele polonez a avut dreptate. Constantinescu s-a retras jalnic din politica trei ani mai tarziu, spunand ca „l-a invins sistemul”.

Vlad Filat are, la fel, de ales: ori el, ori ei. Alta cale nu exista.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *