CSI / Rusia

Fasciștii ruși din nou amenință Moldova: R.Moldova va fi destrămată dacă va adera la NATO

Numai pomenirea unei eventuale intrări a Republicii Moldova în NATO îi face pe exponenții regimului de la Moscova să arunce amenințări la adresa Chișinăului. Astfel, președintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Leonid Kalașnikov, a amenințat-o într-un interviu pentru Vedomosti.RU pe Maia Sandu cu destrămarea Republicii Moldova dacă aceasta va încerca să bage statul în blocul militar, potrivit Deschide.md.

„Dacă R. Moldova ar dori să-și distrugă propriul stat, acesta (aderarea la NATO) este cel mai simplu mod. Dacă ei cred că, la fel ca Finlanda și Suedia, pe neobservate și rapid se vor folosi de situație și vor intra în NATO și nu vor fi consecințe pentru propriul stat, atunci ei trebuie să-și aducă aminte de altceva. Și anume, trebuie să-și aducă aminte de faptul că în Finlanda sunt două limbi de stat și acolo sunt respectate popoarele care locuiesc pe teritoriul lor. Iar în R. Moldova este Găgăuzia și Transnistria, care este populată de vorbitori de limbă rusă și care și-a exprimat demult voința, încă la începutul anilor ’90” a declarat Kalașnikov.

De asemenea, oficialul rus a subliniat că atitudinea Rusiei față de o eventuală intrare a Republicii Moldova în NATO va fi negativă, întrucât aceasta ar reprezenta un ”pericol pentru securitatea” Rusiei.

„Un lucru e să faci o astfel de declarație și cu totul altul este când statul chiar intră în alianța militară. De obicei, noi reacționăm la acțiunile întreprinse. În ultima perioadă, R. Moldova ne întristează cu un șir de decizii ale sale. Însă MID-ul nostru știe cum să reacționeze la declarațiile președintelui Maia Sandu” a conchis Kalașnikov.

Menționăm că anterior, și vicepreședintele Comitetului pentru Afaceri Internaționale din Consiliul Federației, Andrei Klimov, a reacționat la declarațiile Maiei Sandu într-un interviu pentru Politico, în care aceasta a notat că sunt discuții serioase privind renunțarea la neutralitate și aderarea la NATO. Klimov a declarat că președintele R. Moldova riscă să repete ”politica sinucigașă” a liderului ucrainean Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Neutralitatea a fost necesara in anii 90 cand buldozele rusesti nu distrugeau legumele și fructele din RM. Atunci nici CSI nu a luat apărarea RM care desi e mica teritorial, are o inimă mare, potrivit secretarului general ONU Guteres cand a vizitat RM. Deci, cine impune RM să-si consolideze autoapararea si independenta. Cine a înglodat in DATORII RM ??? Politica in FR nu o face Kalasnikov sau Jurova ci primele persoane din statul federal rus ???

  2. Imbecili si mongolii acestea mai au de baut vodca, si-au baut mintile si lehae aiurea, pentruca altceva nu-s in grad , numa-i amenintari si razboaie.

  3. Sa nu fie cu suparare, dar chestia cu destramarea nu e chiar atat de ireala! Transnistria e factic desprinsa de Moldova, iar gagauzii abia asteapta s-o faca. Politica rusofila din ultimii 80 de ani isi arata acum roadele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *