CSI / RusiaMoldovaPoliticăRăzboiUcraina

Putin anunță ce se va întâmpla cu Republica Moldova după încheierea războiului din Ucraina: ”Nu vor fi văzuți și auziți”

Deputatul comunist Constantin Starîş a participat la întâlnirea Clubului de discuţii Valdai, care s-a desfăşurat joi, 5 octombrie, la Soci şi la care a participat Vladimir Putin, întrebându-l pe președintele rus ce rol poate juca Republica Moldova în „soarta Europei mari”, după ce „conflictul” din Ucraina se va încheia şi va începe redefinirea relaţiilor dintre Rusia şi Occident, relatează NewsMaker.

„Vorbesc foarte egoist, pentru că atunci când are loc o astfel de confruntare, ţări precum Moldova sunt foarte agitate. Aş vrea să cred că un astfel de proces de reconfigurare a relaţiilor, care va determina soarta Europei mari pentru zeci de ani înainte, va începe totuşi. În opinia dumneavoastră, ce rol pot juca ţări precum Moldova în acest proces şi ce loc pot ocupa în această structură viitoare?”, l-a întrebat deputatul moldovean pe dictatorul rus.

Astfel, potrivit NewsMaker, Putin a spus că depinde de poporul Republicii Moldova, reluându-şi atacul la adresa guvernului prooccidental de la Chişinău şi teza propagandistică a unui Occident care urmăreşte să subjuge popoarele.

„Dacă populaţia Moldovei va vota pentru acei oameni care vor să dea o parte semnificativă a suveranităţii altor ţări şi să urmeze aceste interese, atunci, în consecinţă, ei vor ocupa un anumit rol – nu vor fi văzuţi şi auziţi. Iar dacă vor merge pe calea păstrării suveranităţii, a demnităţii naţionale, a tradiţiilor sale, aşa cum am spus în discursul meu, ne vom strădui să ne asigurăm că toate ţările vor avea o voce egală. Nu ştiu cum va funcţiona totul, dar aceasta este poziţia noastră şi pentru aceasta ne vom strădui”, a declarat Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nu este necesar ca Moldova sa fie vazuta si auzita. Si in nici un caz vazuta de Rusia. Moldova trebuie sa-si urmeze calea fireasca de integrare cu Romania. RM nu poate cere pomana la nesfarsit si trebuie sa inteleaga ca Moldova lui Stefan a fost de la Muntii Carpati pana la Nistru, pana la Cetatea Alba si pana la Cernauti, iar acum RM este mai putin de jumatate din cat a fost initial. Asadar, locul RM este alaturi de cealalta jumatate de Moldova, in Romania. Ca urmare, RM nu trebuie vazuta si auzita de Rusia. Rusofonii din RM trebuie sa se deprinda a invata doua limbi, asta dsaca nu au facut-o pana acum, macar la nivel conversational sa priceapa si limba romana. Nu le ia nimeni capul sau averea, dar e minim necesar sa se poata intelege cu bastinasii. Iar Rusia sa-si vada de propriul teritoriu, ca si asa este foarte vast si cu numeroase popoare inrobite acolo !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *