CSI / RusiaUcraina

Fascistul Putin i-a felicitat pe mercenarii Wagner pentru „eliberarea” Bahmutului deși Ucraina neagă

Vladimir Putin a felicitat duminică forța de mercenari Wagner și armata rusă pentru cucerirea orașului Bahmut din estul Ucrainei, folosind numele localității din epoca sovietică, Artyomovsk, transmite Hotnews.

Într-o declarație publicată pe site-ul Kremlinului, Putin a spus că bătălia – cea mai lungă și sângeroasă din cele 15 luni de război – s-a încheiat cu o victorie rusă și că toți cei care s-au remarcat în ea de partea Moscovei vor primi distincții de stat.

„Șeful statului a felicitat grupurile de asalt ale lui Wagner, precum și pe toți membrii unităților din cadrul Forțelor Armate ruse care le-au oferit sprijinul și acoperirea necesară pe flancuri, pentru finalizarea operațiunii de eliberare a orașului Artyomovsk (Bahmut)”, se spus în comunicat.

„Toți cei care s-au distins vor fi recompensați cu medalii de stat”, a adăugat el.

Volodimir Zelenski a părut să confirme duminică, din Japonia, pierderea Bahmut, însă un purtător de cuvânt al președinției ucrainene a spus că a fost înțeles greșit.

„Întrebare de reporter: Rușii au spus că au cucerit Bahmut. Răspunsul președintelui: Cred că nu”, a scris Sergii Nikiforov pe Facebook. El a adăugat în ucraineană: „În acest fel, președintele a negat capturarea Bahmut”.

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat sâmbătă că forţele ruse controlează în întregime oraşul Bahmut.

Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Serhi Cervatîi a dezmințit categoric informația: „Nu este adevărat. Unităţile noastre luptă la Bahmut”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *