CSI / RusiaRăzboiUcraina

Fascistul Putin susține că Ucraina își ”regrupează” forțele din cauza pierderilor

Rusia a declarat joi, 22 iunie, că forţele ucrainene şi-au redus operaţiunile din sudul şi estul Ucrainei şi se ”regrupează” după ce au suferit pierderi în contraofensiva lor, relatează Agerpres.

”După ce a condus activ ostilităţile în ultimele şaisprezece zile, suferind pierderi semnificative, inamicul şi-a redus activitatea şi îşi regrupează” forţele, a declarat ministrul Apărării, Serghei Şoigu, agenţiilor ruse de presă la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care repetă de o săptămână că această contraofensivă ucraineană este un eşec, a remarcat totuşi că Ucraina păstrează ”potenţialul ofensiv”.

”Trebuie să presupunem că potenţialul ofensiv al adversarului nu este epuizat. O serie de rezerve strategice nu sunt folosite şi cer ca această realitate să fie luată în considerare în elaborarea planurilor de luptă”, a declarat acesta.

În cele din urmă, ministrul Apărării a insistat asupra pierderilor grele ucrainene, fără a le menţiona pe cele pe care forţele sale le-ar fi putut suferi.

El a considerat, de asemenea, că ajutorul militar occidental pentru Ucraina nu a cântărit asupra evoluţiei câmpului de luptă, chiar dacă până acum Rusia a insistat întotdeauna că aceste livrări prelungesc inutil conflictul şi ameninţă să provoace o escaladare.

”Astăzi, înţelegem că toate cantităţile (de armament occidental) care vor fi şi au fost livrate în 2023 nu au o influenţă semnificativă asupra cursului operaţiunilor militare”, a spus el.

”Nu vedem o ameninţare, mai ales că formăm în mod activ rezerve”, a adăugat Şoigu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *