Social

Fascistul rus Rogozin anticipează o baie de sânge, dacă Ucraina va intra în Transnistria. Autoritățile de la Chișinău ar fi „depedente” de „economia transnistreană” și nu ar permite ucrainenilor să acapareze depozitele cu muniții de la Cobasna

Fostul reprezentant special al președintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, susține că o eventuală tentativă a Ucrainei de a intra în Transnistria, în speță la depozitele de muniții de la Cobasna, s-ar putea solda „cu o catastrofă colosală”.

„Nu mă îndoiesc că va fi o reacție maximal de dură. Și armata ucraineană nu va reuși să acapareze depozitul de muniții de la Cobasna. Acest lucru va duce la o catastrofă colosală din simplul motiv că acolo sunt păstrate muniții învechite, depozite ale armatei sovietice. Orice implicare din exterior poate duce la… nu știu. Va avea de suferit întreaga regiune, nu doar sudul Transnistriei, ci și regiunea Odesa și o parte din R. Moldova. Ar fi o catastrofă, dacă nu de proporții universale, atunci cel puțin de proporții europene”, a anticipat Rogozin într-un interviu pentru Ukraina.RU.

În opinia lui Rogozin, guvernarea de la Chișinău nu ar îndrăzni să strice relațiile cu Tiraspolul, deoarece malul drept al Nistrului ar fi „dependent de economia transnistreană”.

„Există o dependență economică colosală a R. Moldova față de Transnistria, pentru că pe teritoriul Transnistriei există o infrastructură industrială puternică. Sunt și întreprinderi metalurgice, și MGRES, și industrii de prelucrare. Majoritatea producției transnistrene se duce în Europa. Din acest motiv, pentru Maia Sandu distrugerea relațiilor cu Transnistria ar reprezenta sfârșitul carierei și o criză politică colosală care ar urma să se înceapă în R. Moldova”, a declarat Rogozin, anterior declarat indezirabil în Republica Moldova.

De asemenea, Rogozin a adăugat că Transnistria ar avea o armată foarte bine pregătită și echipată, așa că o eventuală invazie a Ucrainei ar provoca o baie de sânge.

„E adevărat că le lipsește (armatei transnistrene) armamentul pe care îl are acum Ucraina, dar au tehnică militară grea și muniții. Așa că nu vor fi o pradă ușoară. Va fi un masacru de proporții colosale, dacă acolo se vor băga banderoviștii”, a amenințat Rogozin.

Sursa: Ziarul Național

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Un oligrofen acest individ bate câmpii. Toată industria din Transnistria este un morman de fiare vechi. Trebuie înștiințati toți rusofoni să-și facă bagajele locul lor este în Asia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *