Femeia

Fata vs. Femeia

Am o listă de calităţi pe care le caut la o femeie, iar cea mai importantă este atitudinea, pe care până acum n-am găsit-o decât la una singură… Am observat că femeile, în general, sunt lipsite de atitudine. Se predau în faţa bărbaţilor şi spun ca ei. Rareori am fost contrat cu succes, nu mi s-a plătit cu aceeaşi monedă sau nu mi-a fost aruncată o ironie din aceeaşi clasă cu cea pe care am emis-o eu.

În luna mai am fost însă impresionat. Într-o perioadă în care eu am căutat mai departe, fără să ştiu ce aveam să aflu chiar alături… Într-o seară, ea a sosit la mine. Am luat cina, am râs, discutat, băut nişte vin. Am văzut chiar şi un film prost împreună. După care m-a lovit atât de tare, încât am avut primul moment de „minte goală” din viaţă, din care mi-a trebuit ceva timp să ies. „Hai să-ţi arăt că şi eu ştiu să mă joc”, mi-a spus ea cu un zâmbet perfid pe buze. „Nu înţeleg”, i-am răspuns intrigat. „Vezi că am pus pe masă în bucătărie o bucată dintr-un ambalaj de prezervativ, pe care am găsit-o imediat ce am intrat în casa ta, după ce am lipsit de aici o vreme”, a încheiat ea zâmbind şi aşteptându-mi reacţiile.

Mi-a trântit-o cu o eleganţă maximă, după aproape patru ore, în care am râs, cinat, văzut un film prost şi nu numai. Patru ore a ţinut în ea ceva ce a rănit-o şi a jucat rolul până la capăt, pentru ca la final să mă atingă direct în suflet cu lovitura decisivă. Preţ de o oră nu am fost capabil să scot un cuvânt. Am avut nevoie de o oră să pot articula ceva. Nu am putut decât să recunosc şi să regret.

Diferenţa dintre o fată şi o femeie este atitudinea. O fată ar fi făcut o scenă, izbit vreo farfurie de perete, ar fi plâns şi ar fi dat o palmă. O femeie ştie să rănească subtil, aşteptând şi plănuind momentul. Un sistem întreg de detalii puse într-o ordine impecabilă şi care să creeze condiţiile prielnice loviturii decisive. Scopul este de a-l lăsa fără cuvinte, gol puşcă în faţa propriei greşeli.

www.umbluliber.com
Sursa Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *