CSI / Rusia

FBI se află la Kiev pentru a ancheta cazurile de corupţie ale regimului lui Ianukovic

„Facem ceea ce putem pentru a da la iveală enorma cleptocrație a guvernării Ianukovici”, a declarat Geoffrey Pyatt într-o conferință de presă.

„Avem în Ucraina experți ai FBI-ului, ai Departamentului de Justiție și ai Trezoreriei” pentru a-i ajuta pe anchetatorii ucraineni „să dezvăluie infracțiunile financiare comise de precedentul regim și pentru a vedea ce se poate face pentru a recupera unele din bunurile sale”, a mai spus ambasadorul american.

Reamintim că, Uniunea Europeană a blocat săptămâna trecută bunurile lui Ianukovici, ale fostului premier Mikola Azarov și ale unui număr de 16 foști miniștri, oameni de afaceri și responsabili ai forțelor de ordine ucrainene. Autoritățile elvețiene au ordonat, de asemenea, blocarea bunurilor lui Viktor Ianukovici și pe cele ale fiului său, multimilionarul Olexandr Ianukovici, a cărui avere a crescut vertiginos în timpul mandatului tatălui său.

Menționăm că, Ucraina se situează pe locul 144 în lista cu 177 de țări întocmită de organizația neguvernamentală Transparency International privind percepția referitoare la corupție.

sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *