Fotbal

FC Vaslui face spectacol în Cupa României

După ce au pierdut în prima manşă de la Braşov cu scorul de 0-1, prin golul înscris de Robert Ilyeş, formaţia moldoveană a pregătit cu multă minuţiozitate partida de răspuns, fiind foarte insistentă în compartimentul ofensiv.

Discipolii lui Marius Lăcătuş au apăsat din start pe accelerator, însă Braşovul reuşeşte să echilibreze jocul, ocaziile clare de gol devenind deficitare in prima jumătate de oră.

Jucătorii vasluieni primesc o serie de lovituri libere în preajma careului advers, dar execuţiile lui Sânmărtean şi Wesley nu ameninţă periculos poarta lui Dani Coman. Abia în minutul 28, la o altă lovitură liberă obţinută de vasluieni la 30 de metri de buturile lui Coman, Raul Costin reuşeşte să-l depăşească pe goalkeaperul braşovean cu un şut aproape de vinclu şi să deschidă tabela, echilibrând scorul la general al dublei manşe. Derutaţi probabil după încasarea golului, stegarii sunt surprinşi din nou pe picior greşit în faza imediat următoare, când jucătorii lui Marius Lăcătuş reuşesc dublarea rezultatului: Wesley reia cu capul o centrare a bulgarului Milanov şi duce scorul la 2-0. Înainte de pauză, vasluienii primesc un penalty după o intrare a lui Nuno Diogo la Gladstone, însă Wesley trimite în bară.

Mitanul secund aduce de la cabine un FC Braşov decis să revină în joc, însă acţiunile lor sunt sterile şi tot vasluienii reuşesc să înscrie. În minutul 53, Sânmărtean execută o lovitură liberă de pe partea stângă şi duce scorul la 3-0. După ce încasaseră o triplă, braşovenii mai primesc o „lovitură” în minutul 56, când, pentru un fault dur, a fost eliminat Abrudan. Cu nouă minute până la introducerea în teren a ex-jucătorului de la Zimbru Chişinău, Denis Zmeu, coechipierul său, Costly, a reuşit să marcheze unicul gol al gazdelor stabilind scorul final al partidei – 4-0.

Astfel, finala Cupei României care va avea loc la 26 mai în oraşul Iaşi, va opune echipele CFR Cluj şi FC Vaslui.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *