Ultima oră

Federația Rusă, pe primul loc după numărul de sinucideri în rândul copiilor

„Federaţia Rusă ocupă în prezent primul loc în Europa la numărul sinuciderilor printre copii şi adolescenţi. În ultimii ani, numărul sinuciderilor şi tentativelor de suicid au crescut cu 37%”, relevă „Rospotrebnadzor”, indicând faptul că aproape 800 mii de cazuri de sinucideri s-au înregistrat numai în perioada 1990-2010. În legătură cu acest bilanţ şocant, autorităţile ruse mai consemnează că aceste cifre sunt de trei ori mai mari decât media la nivel mondial.

Numai în 2009 şi-au pus capăt zilelor 1379 de băieţi şi 369 de fete între 15 şi 19 ani, se arată într-un comunicat al autorităţilor ruse, în care se atrage atenţia că la fiecare sinucidere se înregistrează 200 de tentative de suicid în rândul tinerilor între 15 şi 35 de ani.

În acest sens, autorităţile ruse încearcă să limiteze informaţiile care fac propagandă unor astfel de cazuri pe internet. Ca urmare, au fost închise 350 de site-uri care furnizau informaţii despre sinucideri, alte 250 de site-uri urmând să fie eliminate din reţea.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *