Social

Femeie sechestrată, torturată și tâlhărită de „rakeți” din R. Moldova într-un club de lux din București. Incidentul a degenerat într-o baie de sânge

O femeie a fost sechestrată, bătută și jefuită în toaleta unui club de lux din Capitală, de un grup de rakeți de origine basarabeană. Incidentul a degenerat într-o bătaie sângeroasă, după ce mai mulți clienți au intervenit pentru salvarea victimei. Printre basarabeni s-ar fi numărat și mâna dreaptă a temutului reprezentant al mafiei ruse în România, Ion Gușan, zis Nicu Patron, informează gândul.ro.

Membrii unei grupări de rakeți proveniți din Republica Moldova, care ar avea legături strânse cu șefii mafiei ruse, ar fi fost implicați într-un conflict violent care a avut loc într-un club de lux de pe Șoseaua Nordului.

Potrivit unor martori, Valeriu Gori, zis Valera, un raket de origine basarabeană, ar fi mers la club, în seara zilei de 14 octombrie, împreună cu șapte dintre oamenii săi de încredere. La un moment dat, o femeie care însoțea grupul din Republica Moldova a mers la toaletă. Pentru că era coadă, aceasta s-ar fi băgat în față, motiv pentru care ar fi avut un conflict cu o tânără care aștepta la rând.

După un schimb de replici, cele două s-ar fi încăierat. După câteva minute, în fața toaletei au venit patru dintre basarabeni, în frunte cu Valeriu Gori. Aceștia ar fi sechestrat-o în toaletă pe cea care îndrăznise s-o înfrunte pe femeia care venise cu ei. După ce i-au luat telefonul, ca să nu poată suna după ajutor, ar fi început, conform martorilor oculari, s-o lovească, în mod repetat, cu capul de pereți.

În acest context, la fața locului ar fi apărut un agent de pază al clubului, care ar fi încercat să aplaneze conflictul. Intervenția acestuia a rămas, însă, fără efect, iar unul dintre moldoveni l-ar fi lovit cu capul în față.

Atunci ar fi intervenit câțiva clienți, iar incidentul a degenerat într-o bătaie generală. După un schimb de pumni, bărbații cu accent basarabean au aruncat telefon victimei spre capul acesteia, după care au fugit.

Valera ținea legătura cu mafioții din Moldova și Ucraina

La scurt timp, au revenit, însă, furioși, iar bătaia s-a reluat de unde rămăsese. De această dată, mai mulți oameni aflați în club s-ar fi implicat și i-ar fi lovit până la inconștiență.

În vâltoarea incidentului, Valeriu Gori, zis Valera, și-ar fi pierdut cunoștința în două rânduri, în timp ce unul dintre amicii săi s-ar fi ales cu o mână ruptă, iar un altul ar fi rămas fără dinții din față.

Basarabeanul Valeriu Gori a fost arestat, în 2013, de magistrații Curții de Apel București, după ce DIICOT a demonstrat că făcea parte dintr-o grupare de traficanți de țigări care era condusă de celebrul mafiot moldovean Ion Gușan, zis Nicu Patron.

De altfel, spun surse din rândul anchetatorilor, Valera ar fi chiar cumnatul lui Nicu Patron și mâna lui dreaptă.

Nicu Patron este ultimul șef al rakeților moldoveni, declarat de șefii mafiei ruse drept „vory v zakone”, adică „hoț în lege”. Ca „hoț în lege”, basarabeanu are dreptul să judece și să decidă soarta (inclusiv condamnarea la moarte) pentru alți interlopi asociați mafiei ruse.

Prima dată când numele lui Ion Gușan a devenit cunoscut în România a fost după prinderea asasinului plătit Vitalie Proca. În noiembrie 2012, moldoveanul Proca a împușcat cu o armă de asalt Kalașnikov și un pistol, un bărbat pe care l-a confundat cu liderul interlop Puiu Mironescu, din Piatra Neamț.

Acesta fusese plătit de frații Bogdan și Răzvan Mararu să-l elimine pe principalul lor rival. Vitalie Proca a confundat victima și a tras într-un alt bărbat, care conducea o mașină asemănătoare cu cea a lui Mironescu. Deși a fost ciuruit de gloanțe, șoferul a reușit să scape cu viață, în mod miraculos.

După arestarea lui Proca, s-a vorbit despre faptul că trăgătorul ar fi fost contactat prin intermediul lui Nicu Patron. Acesta a rămas, însă, în libertate și s-a stabilit în București, mai ales că are dublă cetățenie, română și moldoveană. În România, Nicu Patron a pus pe picioare o afacere cu țigări contrafăcute și a deschis inclusiv două fabrici clandestine de țigări.

Din gruparea coordonată de mafiotul basarabean făcea parte și avocatul stagiar Daniel Trandafirescu, fiul unuia dintre adjuncții de la acel moment ai Poliției Prahova și al judecătoarei Zinca Trandafirescu.

Conform DIICOT, mâna lui dreaptă era Valeriu Gori, zis Valera, care, „sub directa coordonare a lui Ion Gușan, zis Nicu Patron, efectuează frecvente deplasări pe teritoriul României, Republicii Moldova și Ucrainei, pentru a contacta liderii, sau după caz membrii unor nuclee criminale autohtone, pentru a stabili detaliile realizării unor operațiuni ilegale, supervizând derularea unor ample operațiuni de contrabandă, contrafacere, reglare de conturi, colectare taxe de protecție, șantaj și alte operațiuni ilegale, precum și împărțirea câștigurilor astfel obținute participanților, asigurând legătura dintre liderul grupării și supraveghetorii zonali”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. A confundat Bucurestiul cu Moscova , nu te da cocos pe batatura altuia , nu te da smecher daca nu te tine balamaua , si-a luat-o singur ,acum s-a facut baiat cuminte in Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *