Sănătate

Femeile cu preocupări casnice, mai protejate de cancerul mamar

Ei au descoperit că femeile care se ocupă de treburile casnice, printre care şi grădinăritul, au un risc cu 13% mai redus de a fi diagnosticate cu cancer de sân, faţă de persoanele sedentare. Chiar şi femeile care se ocupă timp de două ore pe zi de treburile din gospodărie au riscul redus cu 8%. Pentru a vedea impactul acestor activităţi asupra riscului de cancer mamar, cercetătorii au analizat dieta, dar şi treburile zilnice în cazul a 8.000 de femei care sufereau de acest tip de cancer.

"Acest studiu a arătat cât de important este pentru sănătatea noastră să rămânem activi. Simplele activităţi, precum plimbatul câinelui, sunt de ajutor pentru diminuarea acestui risc. Micile schimbări în rutina zilnică pot face diferenţa", a precizat Tim Key, profesor de Epidemiologie la Universitatea "Oxford" din Marea Britanie.

Cercetătorii sunt de părere că doar 150 de minute de mişcare în fiecare săptămînă ne pot ajuta să ne menţinem în formă şi să ne protejăm împotriva cancerului mamar. Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical Internaţional al Cancerului.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *