Ultima oră

Femeile de afaceri din Moldova întâmpină dificultăți în activitatea lor

Acest studiu a fost prezentat astăzi, în cadrul unei mese rotunde, cu participarea instituţiilor bancare, de microfinanţare şi a companiilor de leasing din Moldova. Stela Melnic, director regional BERD pentru Ucraina, Moldova şi Belarus, a prezentat rezultatele studiului organizat în cadrul iniţiativei „Femeile în afaceri” şi implementat de programul BAS Moldova, cu suportul Guvernului Suediei.

Conform studiului, în urma interviurilor cu femeile antreprenoare, cele mai acute probleme care împiedică buisinessul feminin, ţin de politica fiscală şi legislativă, calificarea resurselor umane, concurenţa neloială, teama de contractare a creditelor, nivelul nesatisfăcător de informare a femeilor de afaceri.

„Este nevoie de a spori cultura afacerilor. Fără dialog între instituţiile bancar-financiare şi Guvern, fără servicii auxiliare, mai prietenoase, fără o
consultanţă privind produsele de finanţare, existente pe piaţă sau oferite de companii, nu vom înmulţi capacităţile antreproniale feminine”, a relevat Nadejda Mustea, specialist de Program BAS.

Nina Orlova, coordonator de programe la Ambasada Suediei din Chişinău, a intervenit cu sugestii concrete de lichidare a barierelor în dezvoltarea afacerilor, cum ar fi simplificarea procesului de obţinere a unui credit, înaintarea de noi proiecte pentru tinerele antreprenoare, promovarea mai multor produse pentru femei.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *