Externe

Femeile vor circula cu un “Metrou doar pentru femei”

Autovehicolele de transport in comun exclusiv pentru femei au mai existat în Coreea de Sud acum 20 de ani, însa o creştere considerabilă a numărului atacurilor sexuale în timpul navetei către muncă , a forţat autorităţle să ia atitudine. Din septembrie, a doua linie de metrou va avea o secţiune doar pentru femei. Noua linie va fi supravegheată de gărzi.

Potrivit Los Angeles Times, numărul atacurilor sexuale ce au avut ca victime femei au crescut cu 80% din 2009 pana in 2010.

La această strategie s-a mai apelat în 1992, însa barbaţii au început să populeze abuziv aceste rute. O altă încercare, a fost abandonată în 2007, după ce s-a dovedit că mai mult de jumătate dintre călători se opuneau iniţiativei.

Cazuri similare se regăsesc şi în Japonia, unde în 2005 au fost introduse trenuri care transportau doar femei, din aceeasi cauză.

La acea vreme, aproximativ 64% dintre femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani declarau că au fost pipăite de bărbaţi în transportul public. În Japonia, navetiştii au primit cu căldură noul transport, care a fost introdus la orele de vârf. Femeile au accpetat noua metodă de siguranţă, iar bărbaţilor le-a placut ideea pentru a nu fi acuzaţi pe nedrept de agresare sexuală, un delict care, la vremea aceea se pedepsea cu o amendă considerabilă sau cu o detenţie de până la 7 ani de închisoare.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *