Externe

Fenomenul ‘Manhattanhenge’ luminează orașul New York

Cunoscut și ca „solstițiul Manhattan” acest fenomen se întâmplă de două ori pe an, în zile egal depărtate de solstițul de vară. Primul Manhattanhenge are loc la sfârșitul lunii mai, iar al doilea aproximativ pe 12 iulie.

‘Manhattanhenge’ atrage o mulțime de persoane în zeci de puncte ale insulei pentru a admira spectaculoase vederi ale soarelui la apus.

Fenomenul — al cărui nume vine dintr-un jocul de cuvinte inspirat de monumentul preistoric englez Stonehenge — permite să se vadă uriașul disc roșu al soarelui coborând printre zgârie-norii orașului înainte de a ascunde în apele râului Hudson.

Anul acesta, ‘Manhattanhenge’ coincide cu Memorial Day care se sărbătorește luni, ziua în care SUA îi omagiază pe cei căzuți în luptă și care celebrează începerea sezonului estival.

Deși fenomenul poate fi admirat și în alte orașe a căror arhitectură urbană este împărțită în intersecții, înălțimea clădirilor din Big Apple este cea mai potrivită pentru a putea admira și fotografia spectaculosul apus de soare.

Potrivit experților, străzile cele mai late din cartierul Manhattan (14, 23, 34, 42 sau 57) sunt în mod tradițional cele mai bune puncte pentru a admira acest fenomen rar și spectaculos, notează EFE.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *