Femeia

Fericirea în doar câțiva pași

De cum răsare soarele, ne simțim parcă mai bine, zâmbim mai mult, ochii încep să strălucească, spunem „Mulțumesc!”, devenim mai generoși, avem gust de viață și ne dorim să molipsim cât mai multă lume cu această bună dispoziție.

Multor persoane însă le place să se lamenteze despre un lucru sau altul și despre cum viața lor nu este precum și-o doresc. Afli că nu sunt deloc fericite, chiar dacă au un statut social și un mod de viață excelente. Problema este că aceste persoane nu dau atenție modului în care trăiesc alte persoane și cum pot supraviețui unor destine amare. Cel mai bun lucru pentru a-ți simți fericirea este să realizezi că nu există nimic mai bun decât dragostea umană.

Începe să vezi lumea din jurul tău: nu este aceeași lume care trăiește în pace, fericire și satisfacție, fără griji și în veselie. Sunt foarte mulți oameni care suferă în urma pierderii oamenilor dragi sau în urma unor calamități ori accidente. Sunt foarte multe persoane care sunt în căutarea înțelegerii și a aprecierii.

Începe să vorbești cu oamenii din jurul tău, nu doar cu cei pe care-i cunoști. Vorbește cu doamna de la casă, de la magazinul unde-ți faci cumpărăturile. Când aștepți în rând, intră în vorbă cu persoana de lângă tine. Oamenilor le place să vorbească, iar tu poți învăța lucruri noi.

Păstrează copilul din tine, nu-l alunga. Adu-ți aminte cum priveai lumea pe când erai un copil. Vorbește cu copiii și bucură-te de punctul lor de vedere pur și luminos. Îți poți reîmprospăta entuziasmul copilăriei. Îi poți învăța chiar tu unele lucruri.

Fii recunoscătoare oricărui lucru mic pe care ai reușit să-l atingi și pe care îl ai în viața ta. Arată-ți recunoștința tuturor persoanelor care te-au ajutat până în acest punct al vieții. Nu putem merge mai departe pe drumul vieții fără persoanele de lângă noi. Ar putea să nu fie vorba de ajutorul material: cea mai importantă susținere este cea spirituală. Gândește-te unde ai putea fi fără părinții tăi/soțul tău/prietenii tăi/colegii tăi de muncă, dacă nu-ți întindeau o mână de ajutor și susținere spirituală.

Fă ceva drăguț pentru o persoană pe care abia o cunoști: poate fi un cerșetor de pe stradă sau o persoană care trece printr-o perioada dificilă în viață. Nu contează dacă te vei mai întâlni cu acest om în viață. Vei fi surprinsă pe cât de fericită te vei simți după ce vei fi ajutat acea persoană.

Totul începe cu tine: iartă-te pentru orice lucru care s-a întâmplat până acum. Iartă pe oricine care te-a făcut să suferi și uită. Continuă-ți viața cu inima curată și gânduri luminoase. Învață doar lecția să nu-l mai lași pe nimeni să-ți facă rău. Zâmbește și ajută-i pe alții să se regăsească.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *