Social

Fermierii avertizează autoritățile în privința unui protest masiv

Consiliul Asociației Forța Fermierilor a venit cu un șir de revindecări față de autorități în legătură cu situația din sectorul agrar pe care o consideră dezastruoasă.

Reprezentanții asociației susțin că, dacă solicitările lor nu vor fi realizate, vor organiza un protest masiv împreună cu alte organizații din agricultură, transmite IPN.

„Situația în sectorul agrar devine tot mai dezastruoasă în urma majorării continuă a costurilor la inputuri, a problemelor cu creditarea ramurii și a prețurilor tot mai mici la materia primă agricolă. Aceasta nu se reflectă la prețurile produselor finite agroalimentare pentru populație. Mulți fermieri mici nu dispun de resursele necesare minimale pentru începerea lucrărilor agricole de primăvară”, precizează Forța Fermierilor.

Membrii Consiliului mai susțin că în alte țări, unde agricultorii la fel simt presiunea invaziei producției agricole ieftine din Ucraina, au loc proteste economice ale producătorilor agricoli și autoritățile identifică resurse suplimentare pentru compensarea pierderilor fermierilor. Asociația i-a solicitat Guvernului să se adreseze către partenerii externi pentru accesarea unor fonduri suplimentare destinate susținerii sectorului agrar, inclusiv suportului în forma de motorină din România pentru sprijinirea fermierilor mici.

Fermierii le cer autorităților să vină cu măsuri până la mijlocul lunii 15 februarie. De asemenea, Consiliul Forței Fermierilor a decis să facă apel către alte asociații de agricultori pentru a se convoacă pe data de 6 februarie într-o ședință comună la care să discute despre un posibil protest masiv în cazul în care nu va fi vreun progres în îndeplinirea revendicărilor lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *