Externe

Fermierii cehi au aruncat gunoi de grajd pe străzile din Praga – protest

Fermierii cehi au aruncat gunoi de grajd în fața birourilor guvernamentale și au blocat joi străzile din Praga cu tractoare, în timp ce și-au reînnoit cererile pentru mai mult sprijin, mai puțină birocrație și oprirea importurilor ieftine în Uniunea Europeană.

Fermierii din întreg spațiul UE au ieșit în stradă în acest an, cerând eliminarea restricțiilor impuse de planul “Green Deal” pentru combaterea schimbărilor climatice și reimpunerea taxelor vamale pentru produsele agricole din Ucraina.


Fermierii cehi, aflați la al treilea protest de la jumătatea lunii februarie, au intrat joi dimineața devreme în Praga, aliniind sute de tractoare de-a lungul unui drum pe râu care duce la birourile guvernamentale și blocând traficul și o parte din transportul public.

Ministrul agriculturii, Marek Vibornîi, a reiterat că guvernul nu se va supune presiunilor.

“Sunt pregătit să merg și să am o discuție corectă cu fermierii”, a declarat Vyborny într-o postare pe platforma de socializare X.


“Mă aștept la o abordare onestă din partea organizatorilor (protestului) care au promis că nu vor bloca traficul în Praga. Nu mi se pare că gunoiul de grajd aruncat pe șinele de tramvai să fie o astfel de abordare.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *