Eveniment

Fermierii din Republica Moldova anunță noi proteste în masă începând cu 19 iunie

Fermierii locali din Moldova au anunțat proteste în masă începând cu 19 iunie.

O parte dintre fermieri vor veni la Chișinău cu mașini agricole la clădirile Guvernului, Parlamentului și Ministerului Agriculturii. Restul vor protesta pe drumurile naționale.

“Negocierile privind modalitatea și cuantumul despăgubirilor promise de Guvern nu au avut loc, în pofida faptului că organizația noastră a fost pregătită pentru discuții și a publicat cuantumul pierderilor agricultorilor pentru culturile din primul grup. Prin urmare, consiliul a decis în unanimitate să reia protestele în masă”, a declarat asociația într-un comunicat.

La 6 iunie, reprezentanții Asociației “Puterea Fermierilor” s-au întâlnit cu prim-ministrul moldovean Dorin Recean. Șeful cabinetului a declarat că guvernul a sprijinit întotdeauna și va continua să sprijine producătorii agricoli și a enumerat măsurile de susținere a sectorului agricol.

Cu toate acestea, participanții la negocieri au fost nemulțumiți de rezultatele discuțiilor și au anunțat proteste pe 7 iunie. Protestele au continuat pe 8 iunie.

La 17 mai, organizația a făcut apel la guvern să ia măsuri pentru a ajuta producătorii agricoli până la 3 iunie. Fermierii au cerut, printre altele, interzicerea importurilor de produse agricole din Ucraina, obligarea portului Giurgiulești să exporte doar produse agricole moldovenești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *