Actualitate

Fermierii moldoveni vor primi peste 100 de tractoare achiziționate din fonduri japoneze

Premierul Pavel Filip a subliniat în cadrul evenimentului că proiectul japonez este un exemplu de consecvență și viabilitate. „Acest lucru ne vorbește despre niște elemente importante cum ar fi atitudinea Guvernului Japoniei. Dincolo de faptul că s-au perindat Guverne aici la Chișinău, această atitudine nu s-a schimbat și noi simțim acest suport”, a spus Pavel Filip.

Potrivit lui Pavel Filip, până în prezent, peste 4000 de agricultori și-au achiziționat tehnica necesară în cadrul acestui proiect, în condiții avantajoase, cum ar fi plată în rate, dobânda zero, fără garanție bancară sau gaj și cu posibilitatea de extindere a termenului de onorare a plăților. „Au fost create premise pentru ca oamenii să lucreze acasă. În această perioadă au fost create peste 30 de mii de locuri de muncă”, a adăugat premierul.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a relevat relațiile de prietenie dintre cele două țări. Potrivit ambasadorului, Japonia va continua să susțină dezvoltarea Republicii Moldova, crearea locurilor de muncă și proiectele cu impact pozitiv asupra vieții oamenilor.

„Aproape jumătate dintre terenurile agricole ale țării noastre sunt prelucrate cu tehnică procurată prin intermediul proiectului 2KR, susținut de Guvernul Japoniei. Acest proiect a însemnat o șansă de a moderniza felul în care lucrăm pământul. Parteneriatul dintre țara noastră și Japonia rămâne unul puternic, iar acest proiect continuă cu succes”, a spus ministrul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Liviu Volconovici.

În total, în cadrul proiectului 2KR au fost acordate granturi în valoare de 24,5 milioane de dolari. Acestea sunt oferite sub formă de tehnică agricolă, până în prezent fiind procurate aproape 9000 de unități.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *