Film

Festivalul Anim’est îşi dă startul

Prima ediţie a Festivalului Anim’est de la Chişinău va începe în câteva ore. În programul evenimentului sunt incluse hituri contemporane de public şi de festival, filme clasice, produse la „Moldova-Film” sau semnate de maestrul animator român Ion Popescu Gopo, videoclipuri şi reclame care uimesc prin realizare şi mesaj, scurtmetraje bizare şi un happening audiovizual în cadrul nopţii filmelor animate de groază Creepy Animation Night.

În prima zi a Festivalului Anim’est, pe 3 noiembrie, ora 19.00, va fi prezentată pelicula documentară Crulic-drumul spre Dincolo (foto). Documentarul este o producţie româno-poloneză ce relatează cazul cetăţeanului român Claudiu Crulic, mort pe 18 ianuarie 2008, la vârsta de 33 de ani, după ce a protestat împotriva arestării sale de către autorităţile de la Varşovia, intrând în greva foamei. O particularitate a acestui parcurs este utilizarea mai multor tehnici de animaţie, realizate prin desen, pictură, stop-motion sau colaj, care creează un mod inovator de a spune o poveste. După proiecţia filmului, spectatorii vor avea ocazia să discute cu realizatorii acestuia. La premiera din Chişinău vor fi prezenţi animatorii români Dan Panaitescu, Dragoş Ştefan, precum şi coproducătorul polonez Arkadiusz Wojnarowski.

Accesul la proiecţiile din cadrul Festivalului Anim’est se face exclusiv în baza unui bilet individual, abonament pe o zi sau în baza unui abonament general. Atenţie, accesul minorilor la Creepy Animation Night de pe 5 noiembrie este strict interzis, evenimentul fiind rezervat exclusiv spectatorilor cu vârsta de peste 18 ani. Abonamentul general (150 lei), abonamentele pentru o zi (80 lei) şi biletele la Creepy Animation Night (50 lei) pot fi cumpărate în casele Cinematografului „Odeon”. Biletele pentru proiecţii individuale (30 lei) vor putea fi achiziţionate numai în ziua proiecţiei respective. Casele de bilete ale Cinematografului „Odeon” sunt deschise între orele 10.00-20.00.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *