Actualitate

Festivalul Doua inimi gemene inainte de start

In perioada 13-15 noiembrie, la Chisinau, se va desfasura cea de-a VII-a editie a Festivalului International de Muzica Usoara „Doua inimi gemene”, consacrat regretatilor artisti Doina si Ion Aldea-Teodorovici.

In cadrul preselectiei au fost alesi 42 de interpreti, dintre care 19 – la sectiunea copii, iar 23 – la sectiunea maturi. „Am avut o selectie foarte riguroasa. Din juriu, al carui presedinte a fost distinsul cantaret de opera Mihail Munteanu, au facut parte oameni de cultura, bine initiati in domeniul muzicii, care stiu sa aprecieze talentele”, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Eugenia Marin, directoarea festivalului, mama Doinei Aldea-Teodorovici. La festival vor participa interpreti din zece tari, intre care R. Moldova, Romania, Bulgaria, Italia, Letonia, Ucraina, Rusia. Germania si Uzbekistanul vor participa pentru prima data. Interpretii vor canta doua piese – una, semnata de Ion Aldea-Teodorovici, in limba romana, iar cealalta – la libera alegere, in limba tarii pe care o reprezinta.

„In fiecare toamna astept cu bucurie acest festival”, a mentionat in continuare Mihail Munteanu. „Cantecele lui Ion sunt o icoana a culturii noastre. Aceasta icoana trebuie pastrata. Festivalul are o amploare internationala. Acesti copii vor savura cantecele lui Ion. Sper ca succesul va fi mult mai mare decat in anii trecuti”, a mai constatat el.

Pe 13 si 14 noiembrie interpretii vor evolua pe scena Teatrului National „Mihai Eminescu”, iar pe 15 noiembrie, la Palatul National, va avea loc Gala laureatilor festivalului. Marele Premiu, oferit de catre Ministerul Culturii, constituie 1000 de euro. La Gala laureatilor invingatorii festivalului-concurs vor fi premiati, dar nu vor participa in spectacol. Acesta va fi sustinut de membrii juriului – Mihail Munteanu si Daria Radu, Anca Apetroaie (Iasi), precum si de Ana Cernicov, detinatoarea Marelui Premiu al editiei din anul trecut, si de sotul ei, Valentin Guzun. Festivalul se va incheia cu interpretarea in cor de catre toti participantii la festival a piesei lui Ion „Bucurati-va”, pe versurile lui Dumitru Matcovschi. Un moment aparte il va constitui comemorarea lui Grigore Vieru, pe versurile caruia au fost scrise majoritatea pieselor lui Ion Aldea-Teodorovici.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *