Social

Festivalul FAMILIA, sărbătorit în toată republica

Viceprim-ministrul Ion Negrei, prezent la evenimentul de inaugurare a festivalului, a spus că familia, ca entitate socială, se confruntă cu o serie de provocări, între care rata înaltă a divorţurilor, abandonul, violenţa în familie. „În orice stat, sănătatea şi prosperitatea societăţii este direct proporţională cu sănătatea familiei, tocmai de aceea este nevoie de o reacţie de răspuns complexă şi multilaterală în faţa acestor probleme, implicând autorităţile, organizaţiile internaţionale, societatea civilă şi comunitatea”, a precizat Negrei.

Boris Gâlca, reprezentant adjunct al Fondului ONU pentru Populaţie, a menţionat că prin lansarea şi desfăşurarea Festivalului FAMILIA, au dorit să atragă atenţia opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă familia şi să găsească soluţii pentru depăşirea lor. „Salutăm faptul că Parlamentul Republicii Moldova a declarat ziua de 15 mai Ziua Familiei, fiind inclusă din acest an în lista zilelor de sărbătoare oficiale. Apreciem eforturile Guvernului Republicii Moldova şi autorităţilor publice locale în organizarea şi promovarea acestui eveniment. Cu siguranţă, la sfârşitul acestei săptămâni oamenii vor fi mult mai informaţi şi mai sensibili faţă de familia lor, înţelegând rolul major pe care îl are familia în viaţa fiecăruia dintre noi şi a societăţii în general”.

Ziua Internaţională a Familiei este marcată în conformitate cu decizia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, adoptată prin rezoluţia 47-237 din 20 septembrie 1993. În anul 2010, Festivalul FAMILIA este organizat de Agenţiile Naţiunilor Unite în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *