Eveniment

Festivalul Internațional ,,Nopțile Pianistice”, ediția a XIV-ea

Ediția 2016 a festivalului va cuprinde trei concerte și va fi realizat în colaborare cu Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” din Chișinău, Primăria Municipiului Chișinău și Fundația Culturală “J.S. Bach”.

Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 16 iunie, evenimentul fiind susținut de Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan și duetul de pianiști Iurie Mahovici și Anatol Lapicus. În program vor fi incluse Mica Misă Solemnă pentru cor, soliști și două piane de Gioacchino Rossini.

Festivalul va continua pe data de 22 iunie, cu un concert dedicat creaţiei compozitorului Liviu Ştirbu. Programul seri va cuprinde un Concert de pian şi orchestră şi Dublu concert pentru pian, vioară şi orchestră, avîndu-i ca solişti pe tînăra pianistă Livyka Știrbu-Sokolov şi concertmaistrul Orchestrei Naționale de Cameră, violonista Lola Croitoru. Orchestra Națională de Cameră va fi dirijată de maestrul Cristian Florea (Germania).

,,Nopțile Pianistice” se vor încheia pe 28 iunie, cu un  moment muzical oferit de  pianistul și compozitorul rus Vladimir Sverdlov-Ashkenazy. 

Prețul biletelor variază între 60 – 150 lei. Casa de bilete. 022 22 25 28. Biletele pot fi cumpărate și on-line, pe www.iticket.md.

TIMPUL.MD
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *