Justiție

Fetița de 12 ani, ucisă pe trecerea de pietoni la Ciocana. 30 de zile de arest pentru șoferița troleibuzului

Judecătorii au dat curs demersului procurorilor. Astfel, șoferița va fi plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13, ceea ce înseamnă că va fi izolată până pe 23 aprilie 2023, cu calcularea termenului din ziua în care a fost reținută, scrie realitatea.md. Aceasta primise de curând carnetul de conducere ca șofer de troleibuz, susține propurorul.

Șoferița troleibuzului care a tamponat mortal fetița de 12 ani pe nume Anastasia Culai pe bd. Mircea cel Batrîn din capitală a fost escortată la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, pentru a fi examinat demersul procurorilor privind aplicarea mandatului de arest preventiv pentru 30 de zile, în contextul în care expiră cele 72 de ore. Despre asta relatează duminică, 26 martie curent, Pro TV Chișinău.

Potrivit sursei citate, avocatul șoferiței încearcă să convingă judecătorii de instrucție ai instanței pentru aplicarea arestului la domiciliu, considerând că arestul preventiv ar fi o măsură dură.

Întrebată de jurnaliști de ce nu a frânat, dacă își recunoaște vina sau dacă îi pare rău de ce s-a întâmplat, șoferița nu a răspuns.

Victor Pavlov, avocatul care reprezintă apărarea șoferiței de troleibuz care a tamponat-o mortal pe Anastasia la Ciocana, declarații la Judecătoria din acest sector: „Clienta mea este în stare de șoc. … De două ori a solicitat în izolator asistența medicilor de urgență. … Nu avea conflicte cu lege nici penale, nici contravenționale. Are cazierul curat”.

Avocatul nu cunoaște de când clienta sa deține permisul de conducere, dar a confirmat că devenise șoferiță de troleibuz de curând.

Foto Realitatea

Amintim că vinerea trecută, 24 martie, Anastasia a încercat să traverseze strada regulamentar la o trecere de pietoni nedirijată pe db. Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Capitalei, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta nr. 13 condus de o șoferiță. Taxatoarea susține că s-a întâmplat în afara zebrei, însă imaginile surprinse și distribuite pe rețele o contrazic și confirmă versiunea polițiștilor.

A decedat pe loc, din cauza traumatismelor incompatibile cu viața. Șoferița a fost reținută.

Anastasia era elevă a Liceului Teoretic „Dacia” cu predare în limba rusă din același sector. Ar fi fost singurul copil în familie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *